CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Friday, February 24, 2012

4 Petua MESTI cuba....( Part 1 )


Kita orang melayu memang banyak petua terutamanya dari nenek moyang kita lagi soooo di sini ada 4 petua yg mesti korang @ sesiapa saja untuk cuba @ akan cuba apa petua tu? jom baca...mana la tahu, suatu hari nanti benda nih berguna jugak ....ok?

1) Mempercepatkan Pisang MASAK

Jika PISANG masih muda, cara mempercepatkan pisang masak dengan meletakkan sebiji buah epal merah bersama pisang. Bungkuskan kedua-dua buah ini bersama

2) Masakan tahan lama

Untuk memastikan masakan korang tahan lama, masukkan sekeping dua  asam keping di dalam apa jua masakan korang. Korang akan rasa kelainannya n akan rasa sedappppppppppppp

3) Ikan goreng enak dan tahan lama

Korang kena cuba petua nih untuk mengenakkan ikan goreng korang.caranya...kelar dua atau tiga bahagian badan ikan di kedua-dua belah selepas dibersihkan.Gaulkan bersama garam dan kunyit serta sedikit perisa. Kemudian selitkan hirisan asam keping di bahagian badan ikan yang korang kelar tadi. Goreng sehinggan ikan tuh garing. Hasilnyaaaaaa ikan goreng tadi pasti enak dan yang penting tahan lama...

4) Marjerin enakkan nasi lemak

Nasi lemak menjadi sarapan pagi yang sangat popular di Malaysia ni, dan menjadi pilihan tidak kira bangsa dan agama. Untuk menyedapkan lagi nasi lemak, korang boleh menambahkan sesudu marjerin dan gula ke dalam santan yang telah dimasukkan hirisan halia dan bawang merah. Tapi jangan lupa, secubit garam dan masukkan dua helai daun pandan.Pasti aroma nasi lemak korang terangkat lepas nih....

SELAMAT MENCUBA...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )