CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Tuesday, December 27, 2011

100% PURE ENGLISH COTTON


Sempena YES 2011 ni
Sakila Craft ADA buat..

JUALAN HUJUNG TAHUN 2011 (YES)
100% PURE ENGLISH COTTON

SEMUA NYA DESIGN TERKINI DAN BARU (BUKAN STOK CLEARANCE)

HARGA SALES (TERMASUK POSTAGE)
1 HELAI : RM 80 SAHAJA
2 HELAI : RM 150 SAHAJA
3 HELAI : RM 210 SAHAJA

CIRI2
a) KAIN NIE TAK MENGECUT SELEPAS DIBASUH
b) DIJAMIN WARNA TAK LUNTUR DAN TURUN WARNA
c) TIDAK PANAS
d) MENYERAP PELUH
e) TAHAN LASAK
f) TIDAK AKAN TIMBUL MASALAH TETAS / BERBULU / BENANG TERIK
g) n YG PALING BEST IANYA TREND TERKINI.. :)

-----------------------------------------
how to order ?

1) PM me ; or
2) SMS to 017-3090811 ; or
 3) emailkan ke craftsakila82s@yahoo.com
-------------------------------------------
pengeposan :
akan poskan 2-3 hari selepas receive payment. 

untuk pilihan kain2 yg menarik 
JOM KLIK
 

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, December 21, 2011

Hasil CRAFT untuk PELAMIN

 
 
Nak minta jasa baik semua
untuk like page nih
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=290403427662154&set=a.261068383928992.55078.253741994661631&type=1&theater
 
 Ni la picture untuk contest tu...
like tau..

setelah sekian lama tak join contest
so hari nih baru nak join balik
minta tolong ye para sahabat sekalian
untuk like page tu...kat FB tau...
TQ semua....jasa semua sgt2 dihargai...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, December 20, 2011

Masuk Kerja dah hari nih...

 
 
Hari nih dah mula masuk kerja balik
setelah hampir setengah bulan bercuti
sebab SAKIT MATA yang melampau
so hari nih mula berkerja dengan mata yang rabun
masih blur blur lagi mata
nak pandang org pun beriya n kena berkedut2 dahinya
mata lak kena guna air mata tiruan untuk hilangkan blur2 tuh
so kena la bawa merata2 air mata tipu nih
nanti 11 Januari 2012 dok g jumpa Pakar Mata kat Hosp. Putrajaya
nak tengok mata nih macam mana
harap2 tak ada apa2...


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, December 14, 2011

Buat sendiri je sekarang...


Dah boleh print gambar sendiri...
tak yah nak cuci kat kedai dah
padahal harganya sama je...
cuma yg nih blh bila2 masa je nak cucinya
nak tengok hasilnya...

ni dia
hasil dari print gambar sendiri...



  ni gambar en Husband masa kecik




ni gambar si MUKHRISZ n AINA
tangkap guna hp je

sebenarnya guna printer yg mmg dah lama dah belinya
version lama gak la
tapi kasi upgrade kat kedai
nasib baik boleh



siap gam2 lagi
sebab tak nak dia gerak2




ni la printernya
beli tahun 2009...
lama kan?

yang pastinya lepas nih dah boleh cuci sendiri
tak la simpan bertahun2 gambar yang dok tangkap je
dah berlapok kat dlm hp n laptop nih
 
dan hasil yang paling best...




tak gantung lagi...sandar2 je dulu
heheheheh

hureyyyyyyyyyyyyyyy...


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, December 10, 2011

Makan pagi + tengah hari


Makan pagi + makan tengah hari
sekali kan je
ni cerita ari rabu hari tuh
baru nak pos kat blog nih


ni la makanan pagi + makan tengah hari
APAM TERBALIK + TEH O AIS
makan kena pantang
sbb sakit mata nih tak hilang lagi
dah seminggu lebih dah MC nya
sambil tunggu EN.HUSBAND amik
g la makan dulu
lama betul nak jumpa doktor
dari kol 8 pg..dah kol 10.30 pagi baru jumpa
almaklum la, klinik kerajaan...ramai orang kan...
ni pun isnin nanti nak g klinik balik, sbb mata tetap tak baik lagi...
ok la...lain kali kita cerita lagi ye....daaaaa



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, December 8, 2011

OMBAK RINDU

walaupun tengah sakit mata
aku gagah kan jugak 
MIDNIGHT ngan EN. HUSBAND
layan OMBAK RINDU



memang banyak main dengan perasaan
hero pun titiskan air mata
kepada siapa2 yg touching lebih, baik bawa tisu siap2
ada jugak selit kelakar2nya
nak cerita tak best sangat, baik g layan kat panggung
walaupun aku layan dah tgh malam, hari kerja lak tuh
panggung tetap penuh...
jalan cerita makan masa 2 jam lebih...
berbaloi2 la...best
boleh baca serba sedikit kat 





AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

1 MINGGU MC


sudah 1 minggu MC?
sbb sakit mata....
sebelah kanan je yg ok, yang sebelah kiri tak ok langsung
BENGKAK.....huhuhuhu....


ni kalo minggu depan tak ok lagi
mmg kena g jumapa PAKAR MATA
kat HOSPITAL PUTRAJAYA pulak...

ni nak keluar umah mmg kena pakai 
CERMIN MATA HITAM
bayangkan malam2 pun pakai cermin mata hitam
kompom org kata aku tak sihat, malam2 pun nak pakai cermin mata...
hahahhaaha...
lantak hang la...kang aku tak pakai kang, korang terkejut lak...

Masalah-masalah Mata

Kita kenali berbagai masalah mata agar kamu tahu apa yang harus kamu lakukan. Masalah-masalah mata yang sering terjadi adalah:

a)Konjungtivitis (sakit mata)
b)Bintilan/timbilan
c)Kemasukan benda asing
d)Kemasukan bahan kimia
e)Mata kering
f)Mata lebam
g)Gangguan penglihatan

Nah, tapi kali ini kita cerita tentang Konjungtivitis ye sbb me dlm kategori ni..

Pernah dengar istilah konjungtivitis?

Konjungtivitis sering kita kenal dengan sebutan sakit mata atau mata merah. Konjungtivitis terjadi karena selaput jernih matamu (yang menutupi bagian putih mata) mengalami peradangan.Tanda-tandanya, mata akan memerah, berair, nyeri, gatal, penglihatan terganggu dan silau jika melihat cahaya.Saat bangun tidur, bulu mata juga akan menempel atau melekat kerana matamu menghasilkan cairan kental bening hingga berwarna kuning kehijauan di malam harinya.

Apa penyebabnya?

Konjungtivitis dapat disebabkan oleh virus, bakteri, alergi, tungau, bulu binatang dan juga bahan-bahan kimia. Tetapi penyebab terbanyak disebabkan oleh virus dan bakteri.
Konjungtivitis bersifat mudah merebak, dimulai dari satu mata lalu menyebar ke mata lainnya.

Bagaimana penyebarannya?

Kerana bersifat merebak, maka setiap orang akan terkena konjungtivitis. Virus atau bakteri penyebab konjungtivitis akan menyebar dengan mudah di rumah atau di kelas selama beberapa hari. Virus atau bakteri dapat menyebar melalui  baju, sarung bantal dan benda-benda lain yang dipakai penderita. Ketika menyentuh wajah atau mata sahabat yang sakit, kamu juga akan terkena.

Apa boleh dilakukan saat terkena konjungtivitis:

1)Gunakan  kacamata
2)Hindari menyentuh mata
3)Mencuci tangan sesering mungkin dengan air dan sabun
4)Untuk membersihkan kotoran mata, lebih baik gunakan tisu daripada saputangan .
5)Ganti sarung bantal setiap malam
6)Cuci semua sarung bantal yang telah digunakan di dalam air panas
7)Untuk menghindari sakit dan silau ketika melihat cahaya terang, gunakan cermin mata.
8)Gunakan antibiotik, salep atau ubat dari doktor
9)Bersihkan kotoran mata dan kerak yang terbentuk dua kali sehari



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, December 6, 2011

Hadiah dari Airis Wall Deco


ni la hadiah yg ditunggu-tunggu
dah sampai...
sebenarnya dah lama dah sampai nya
tp baru hari nih berkesempatan nak upload
sangat teruja


siap balut cantik2 lagi


model tak berbayar
paling seronok si abg ni la...


cantik tak?
ni gambar masa kami pergi Genting
alhamdulillah...
sangat cantik....

TQ AIRIS WALL DECO


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, November 30, 2011

SAKIT MATA ke apa nih????

 
tak tau la apa masalahnya...
ni sakit mata ke alegik???
nak kata sakit mata dah g jumpa Dr.
dia kata tak sakit mata, alergik je...
kalo alergik...aku makan apa je?
semalam makan roti nan n ayam tandori..
takkan tuh pun kata alergik...
pelik, selama nih mkn tak ada apa pun...
ngada la mata nih...
kalo tak dah MC dah....hahahahahahah


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, November 23, 2011

SENYUMMMMMMM sampai ke telinga...

 
dapat hadiah????
wowwww...
berita baik nih....hadiah saya dah siap...
hadiah dari siapa????
dari AIRIS WALL DECO @ AIRISNAUFAL
 
baru je terima panggilan dari airisnaufal...
bagi tahu esok dia hantarkan hadiah tuh kat opis...
waaaaaaaa....serononknya...
tak sabar nak tengok hadiah tuh...
nanti dah dpt, kita upload kat sini ye...
 
daaaaaaaaaaaaaaa.... :)

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, November 17, 2011

Padan muka aku....

 
 

mama            : "abg...dah habis makan nih, abg g sekolah sendiri 
                       boleh tak?"
abg (mukhrisz) : "kenapa mama?"
mama               : "mama malas nak hantar abg la...abg kan ke dah 
                            besar."
abg (mukhrisz) : " mana boleh, kang abg kena culik kang macam 
                             mana? Padan muka mama"
Bertuah punya anak...terkedu mama sekejap..tak sangka dia nak cakap macam tuh, selalunya para ibu bapa yg selalu kata macam tu kat anak2, tp sekarang terbalik...mama dia pulak yang kena...padan muka mama...
Moralnya : anak mama sorang nih, pandai jaga diri, tanpa kawalan org dewasa...anak mama takkan lakukan..
ye ke????... 
GOOD BOY....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, November 10, 2011

menang teka... :)

 
ALHAMDULILLAH...
akhirnya dapat juga hadiah tuh...
hadiah apa???
haaaaaa...ni nak bagi tau nih..
hari tuh ada join teka2 destinasi percutian  ayu
sekali betul la pulak...
mana tak nya...
berapa kali hantar penyertaan...
sbb nak hadiah nya...
heheheheh...

baca DI SINI 
apa yg ditekanya betullll...
yahoooooooo
  
hadiahnya....


Siapa dpt jawab dengan pantas dan tepat, mcm biasa akan dapat  
1 hadiah wall photo potrait tajaan AIRIS WALL DECO.
 nanti dah dpt hadiahnya, i post kat sini ekkk...
senyum sampai ke telinga nih...TQ AYU

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

ASSALAMUALAIKUM..



 
cuba tengok apa dia????
ada tambahan kan????
ayat ASSALAMUALAIKUM
ayat ni akan muncul di setiap en3
yang di post kan...
best kan???

nak cuba buat tak?
haaa....senang je nih...jom tengok tutorial nya
 
1. Dashboard > Settings > Formatting 


2. Then , korang Scroll Down ke bawah sekali akan nampak Post Template



3. Dalam ruangan Post Template tuh , korang letak Macam ni :





URL PERKATAAN ASSALAMUALAIKUM
klik sini untuk URL nya 
 
** Yang perkataan merah di atas , korang gantikan dengan IMAGE URL yang korang suka .
Kalau tak reti nak buat macam mana Perkataan tu , boleh je ambekk FREEBIES kat bawah ni

4. Bila dah gantikan , korang boleh lah tekan SAVE SETTINGS . 

5. Dan lihat disetiap entry ada , akan automatik ada perkataan itu .

FREEBIES ASSALAMUALAIKUM : 
 
http://2.bp.blogspot.com/-cSGfqn1pN_M/TqPzDdGxXOI/AAAAAAAABI0/Y92kuuovxzs/s1600/assalamualaikum.png

 
http://4.bp.blogspot.com/-SwWbEZPvlw4/TqPzD2a_0kI/AAAAAAAABI8/fFTN2g82BuI/s1600/assalamualaikum1.png

 
http://2.bp.blogspot.com/-PzIEnyCUMjU/TqPzELuBdXI/AAAAAAAABJE/gI57xkrYGdA/s1600/assalamualaikum2.png

 
http://3.bp.blogspot.com/-a4l7P333HbQ/TqPzEbfH8OI/AAAAAAAABJM/WvQYD4NIRoE/s1600/assalamualaikum3.png

 
http://2.bp.blogspot.com/-1nt7DgdCv8s/TqPzExX-o_I/AAAAAAAABJU/4xzrG2gDDAs/s1600/assalamualaikum4.png

 
http://1.bp.blogspot.com/-FvAPXuFFcaY/TqPzFDZqMxI/AAAAAAAABJY/BBk7rPy_u-M/s1600/assalamualaikum5.png

 
http://3.bp.blogspot.com/-pD8-h3RZa8E/TqPzFjwjC5I/AAAAAAAABJg/HKHshAV_44w/s1600/assalamualaikum6.png
Kalau tak menarik perkataan di atas , korang boleh reka sendir di photoshop , photoscape atau di mana - manayang korang selesalah ye .

=SELAMAT MENCUBA=!! 
ambil dari blog CIK LYSSA
credit to : Lyssa Secret




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, November 3, 2011

Bila dah BALIK KAMPUNG....

 HARI RAYA AIDIL ADHA
tinggak berapa hari je lagi...
kesempatan ini, kami sekeluarga mengucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA
kepada semua...

Apa nak buat bila blk kg ye???
ermmmmm..

1 - nak lepak2 ngan mak..borak-borak , gosip-gosip
2 - nak lepak ngan mak su...soal pasal bisness dia , gosip-gosip jugak
3 - raya haji lepak umah je kot @ pun balik ipoh lepak umah CHIK
4 - gosip-gosip ngan MAMA WAH...byk cerita nih nak borak...terutama cerita pasal PAU dia
5 - nak makan bihun sup MAD JASAK
6 - nak mkn chicken chop kat MEDAN GOPENG...murah n best
7 - nak g tengok wayang berdua-dua je ngan en.suami...nak tengokkkkk cerita TOYOL kot
8 - nak g makan kuew tiaw mamak kat belakang stesyen bas KUALA KANGSAR...yum yum...
9 - nak makan laksa kat KG STESYEN...pun yum yum yum
10 - nak cari pisang muda n nak buat kerepek pisang...buat jual...hahahha
11 - jumpa BAPAK MERTUA, amik burung puyuh...member opis ada order...

woooooo byk jugak nak buat nih...balik kg hari JUMAAT
sampai SELASA...so selasa teman cuti la..
lagi pun tadika anak2 nih tutup...
cuti jugak la...
tapi tak tau la semua nih sempat ke tak nak buat
yang banyak nya makannnnnnnnn je...
mmg pun, kalo blk kg @ ipoh mmg makan je la
makan selalunya berdua je, bebudak nih selalunya tak nak ikut
diaorang lagi suka duduk ngan mak tok @ lepak ngan sepupu je
so mama n ayah boleh g dating...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, November 1, 2011

Apam pokodot....

First time buat nih
amik resepi nya dah bertahun
baru minggu lepas buat
tp hari nih baru nak upload
hehehehhehe

buat seawal 6.00 pg tuh
mana ada org buat apam pokodot seawal tuh...
semangat dah mai, tuh yg buatt jugak tuh...
dah bangun awal, tak blh nak tido blk
tu yg buat benda nih...




banyak versi sebenarnya
ada versi besar
ada versi kecikkkkkkkkkkk
yg besar tuh yg habis dulu
dapat rasa 1 je...yg lain semua si ayah dah bedalllll
pokodotnya ntah apa2 ntah...
lawak je...org buat semuanya cantik...
tapi teman....dah mcm2 rupa...
hentam je la, dah masuk dlm perut tak jadi apa dah kan????..

BERJAYA....
resepinya google je...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Persoalan mengenai VCO (Virgin Coconut Oil)

 Apa itu VCO?
  • VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

KEBAIKAN VCO
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Kesuburan
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang
  • Mengurangkan tidur berdengkur

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil
  • Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.

Aturan Makan :~

- 2 kali sehari ( 1 biji pagi & 1 biji Malam / Petang ) - selepas makan
- boleh juga disapu pada muka sebelum tidur. (cucuk kapsul dengan jarum)

KASIAT MINYAK KELAPA DARA

RESDUNG

Minyak kelapa dara merupakan pembasmi kuman semulajadi. Ia mempunyai sifat antivirus dan antibakteri sejenis lemak tepu akif yg merupakan bahan penting dalam minyak kelapa dara. Sifat ini merupakan satu bahan yang amat berkesan untuk menentang penyekit yg disebabkan oleh kuman spt resdung.

TIROID

Minyak kelapa dara jgk dpt membantu masalah tiroid kerana ia dapat merangsang fungsi tiroid dan mempunyai ifat antiseptik. Ia juga mampu merangsang metabolisme.

RAMBUT

Minyak kelapa dara jgk mempunyai nutrisi semulajadi yg baik untik rambut dalam membantu pertumbuhan rambut yg sihat dan dpt memberikan kulit yg berkilau. Urutan minyak kelapa dara di krepala akan dapat membantu mengelakkan dari kelimumur, kutu serta mengelakkan dari kulit kepala kering. Ia merupakan penyejuk yg sgt baik dlm membantu pertumbuhan semula rmbut yg rosak. Ia blh juga dijadikan minyak rambut dan krim pencegah kelimumur.

TEKANAN.

Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan tekanan dan enghilangkan stress. Dgn meletakkan minyak kelapa dara di kepala diikuti dgn urutan akan dpt membantu menghilangkan mental.

KULIT

Minyak kelapa dara boleh digunakan sebagai minyak urut dan sebagai pelembap. Manfaatnya adalah jauh lebih baik dari krim pelembap kerana ianya dapat diserap oleh kulit. Dapat mebntu mengeakkan kulit dari kering dan mngelupas. Ini akan dapat membantu melambatkan proses penuaan. Dapat jgk membantu merawt masalah kulit seperti psoriasis, dermatitis, ekzema dsb.

MELAMBATKAN PROSS PENUAAN

Minyak kelapa dara dapat membantu melambatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana ia mempunyai sifat antioksian semulajadi.

JANTUNG

Ramai yang menganggap bahawa minyak kelapa dara tidak baik untuk jantung kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya minyak kelapa dara amat baik untuk jantung kita. Ia mempunyai asid laurik (50%-70%) yg dpt membantu mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Lemak tepu yg terkandung di dalam minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti minyak sayuran lain dan ia tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

BERAT BADAN.

Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan berat badan kerana ia mengandungi asid lemak rantai sederhana yg blh membantu mengawal berat badan yg berlebihan. Ianya mudah dicerna dan membantu masalah tiroid dan sistem enzim atau penghadaman.Seterusnya meningkatkan metabolisme dan menghilangkan tekanan pada pankreas serta membantu pembakaran lemak untuk menghasilkan lebih banyak tenaga. Membantu mengurangkan berat badan yg berlebihan.


KHASIAT VIRGIN COCONUT OIL (VCO CATALYST):

KECANTIKAN LUARAN

  • membantu megurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • menghasilkan tenaga segera
  • jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dematitis
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet

KESIHATAN DALAMAN

  • meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
  • melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dlm tubuh
  • meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium utk tulang dan gigi yg kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
  • mencegah risiko sakit jantung
  • mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

MENINGKATKAN DAYA TUBUH BADAN

  • membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • meredakan gejala2 yg dihubungkan dgn pembesaran prostate
  • mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yg lebih rendah berbanding lemak2 yg lain

MEMBUNUH VIRUS, BAKTERIA & KULAT

  • membunuh virus yg menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis c, cacar air & herpes
  • membunuh bakteria yg menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis & gonorrhea
  • membunuh kulat yg menyebabkan candida, jock itch, kadas & infeksi yg lain
  • membunuh cacing pita, lice, giarda & parasit

HUBUNGAN SUAMI ISTERI:-

  • memperbaiki kandungan asid dlm rahim & bertindak sbg agen pelincir alami (natural)
  • membunuh kulat, bakteria, & virus atau sakit kulit pd kemaluan.
  • amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita.

KESAN SEGERA PENGAMBILAN VCO:
  • melegakan pernafasan
  • mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong
  • pembuangan air besar dan kecil
  • menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis
  • meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh
  • minyak kelapa dara diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan-badan akan terasa lebih bertenaga
  • memusnah organisma perosak seperti virus, bakteria, kulat dan ptotozoa(cacing) yang terdapat dlm usus kecil dan besar. jadi penghadaman mencapai tahap maksima
  • mengurangkan keadaan mudah lapar
  • bila penghadaman mencapai tahap maksima, tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. oleh itu berat badan terkawal-tidak perlu makan banyak dan kerap
  • mengurangkan kandungan lemak badan
  • berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang
  • mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
  • mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung
  • mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru
  • mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit

TIPS PENGAMBILAN VCO

  • sebaik-baiknya makan setengah jam sebelum waktu sarapan...tetapi bagi yang ada gastrik ambillah setengah selepas sarapan.
  • bagi anda yang mengambil ubat doktor, cara makan yg paling bagus ialah makan ubat doktor dahulu kemudian selang 2 jam baru makan VCO ini ( cara ini juga boleh dilakukan jika anda ada memakan supplemet lain) ini adalah agar anda dpt memaksimumkan keberkesanan ubat dan supplement yg anda makan..... biase orang tidak rase berkesan ubat @ supplement yg dimakan kerana cara makan yg salah...
  • untuk mendapatkan kesan yg maksimum, Virgin Coconut Oil (VC0) ini perlulah diambil secara berterusan & konsisten... kalau nak stop, tidak ade ape2 masalah... tp lebih baik jika ianya di ambil secara berterusan kerana ianya sgt baik untuk kesihatan dalaman, luaran, dan untuk kecantikan juga. 


Testimoni Sendiri :

Saya sudah 2 bulan makan VCO, alhamdulillah..mmg nampak penambahbaikkan pada diri saya sendiri.
Selalu kalau g opis, mesti mengantuk...jam baru pukul 10 pagi, dah manguap..
sedangkan tidurnya awal, tp sekarang ALHAMDULILLAH..
dah tak mengantuk macam dulu, kalo mengantuk pun, mengantuk mengada2 je yg ada..
badan pun rasa ringan, tak mudah rasa letih, kulit muka agak lembut, kurangnya masalah keputihan,
bila ada rasa2 nak selsema, sekejap je...dalam sehari dah ok dah...muka pun tak berminyak...

P/S : sekadar berkongsi apa yg saya alami sekarang...
pissssssss....


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Mana yang sempat

Sebab dah terlalu mengantuk
macam nih pun boleh


kenapa macam nih????
sbb kat situ je yg air-cond nya kuat
so sambil duduk n tongkat dagu pun blh lelap...
patut la senyap je duduk kat belakang
rupa2nya dah tidor....

aina mmg tak blh kena air-cond
kalo kena air-cond je...cam gini la gayanya...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, October 31, 2011

DIA lagi kreatif...


ingat kan mama dia je yg kreatif
rupa2nya anak dia lagi kreatif...
aina aina...diam diam kamu buat kerja ekkk
dah mlm baru mama perasan



keliling tv ada bolder cantik
ni semua kad kad dia yg dia gunting dari buku cerita dia.
bertuah sungguh si aina nih...
siap ada bekas lagi...
dlm tuh ada mainan yg kecik2....
geleng kepala je la...

:)

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Belajar benda baru...suka3

Pada 28.10.11
dari pukul 9.00 pg sampai 12.00 tengah hari
pergi i-Talk siri 3
macam yg pernah diura-urakan DISINI
QUILLING PAPER bersama Miyah @Kertas

mmg sangat best
sebelum nih mmg dah tgk dah benda nih
tp di dlm hati nih nak tahu sangat
macam mana la dia buat kan????
sekali dah ada peluang nih
pergi la belajar...
mmg tak sia2 pergi...
so ni la hasil permulaan saya untuk hari nih
"SAYA BUDAK BARU BELAJAR"



ni la hasilnya...
buat benda nih mmg kusyuk, sekejap je masanya
kelakar kan...almaklum la, budak tengah merangkak
sekurang2nya dah  tau mcm mana nak buat
nanti boleh la buat kad birthday sendiri...hehheh
jgn gelk ekkk tgk gambarnya...tak berapa nak kreatif bab nih..
:)

ada byk lagi gambar yg ditangkap
mmg sangat2 la cantik...
jom kita layan ekkk


album kawin..harga around RM100++
tp ikut pada corak la, kalo corah yg susah lagi mahal
kalo yg simple2..murah la


ni gambar 3D
cantik kan???
ni semuanya mknan...
sbb tuan nya mmg suka mkn...


ni sebenarnya mcm papan tanda
sangat comel...
ada byk lagi tp amik 1 je la...


ni yg paling best n yg paling best jugak la
dasyat la MIYYAH nih
benda ni sgt halus
harganya around RM45
ingat senang ke nak buat nih...
tabik la kat MIYYAH



burung hantu


daun2...


2 org sahabat yg tgh kusyuk menyiapkan kad masing2
sampai mkn pun tak nak
sbb nak siapkan jugak
masa ni i dah amik mknan dah, sbb dah lapar...
apa2 pun, kelas nih mmg best
pengalaman baru yg susah nak dpt
kalo ada pun mgkn jauh.so ni dah ada kat depan mata
kita pegi je la...

yippppieeeeeeeeeeeee...




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )