CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Monday, July 30, 2012

Masa Yang SESUAI untuk MINUM AIR

 
 
 
Minum dua gelas air masak SELEPAS BANGUN TIDUR . Ianya membantu mengaktifkan organ dalaman

Minum segelas air masak
30 MINIT SEBELUM MAKAN . Ianya membantu penghadaman dan membuatkan perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan .

Minum segelas air masak
SEBELUM MANDI . Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah .

Minum segelas air masak
SEBELUM TIDUR . Ianya dapat mengelakkan terkena strok dan serangan jantung ketika tidur .

info : PENPATAH

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, July 25, 2012

PUDING ROTI di RAMADHAN ke 5

 

Bahan-bahan
Bahan A

500 ml susu segar
8 keping roti 

Bahan B
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung

Bahan C
2 sudu besar kismis hitam

Sos Kastad
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula

Cara Memasak
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
2. Kacau dan gaul rata bahan B.
3. Masukkan kismis dan tuangkan kedalam loyang.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
5. Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
6. Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.

NOTA:
Sos Kastad boleh juga di gantikan dgn ais kerim coklat/vanilla dan sebagainya..
ataupun cream coklat.


SELAMAT MENCUBA..SELAMAT BERPUASA DAN SETERUSNYA BERBUKA...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, July 23, 2012

Antara menu "TERLIUR" dibuatnya ( untuk org PERAK)

 


 IKAN MASIN BELANAK


TEMPOYAK MASAK
 
( picture hasil rembatan dari FB : KUALA KANGSAR TETAP DI HATI )

sedapnya la haiiiiiiiii
macam semua nak makannnnn...
tu la ghopenya kalau dah puasa...
nafsu makan melampau²...
tu pun nasib baik 2 picture je sempat di rembat...
kalau tak lagi banyak...

SELAMAT BERPUASA...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, July 20, 2012

SALAM RAMADHAN ....NIAT PUASA.....DOA BERBUKA PUASA

 

ALHAMDULILLAH....kita masih berpeluang untuk menyambut BULAN RAMADHAN
bulan yag penuh dengan keberkatan
ini lah bulan yang memberi kita peluang yang besar untuk menambahkan amalan² kita
Bukan senang nak jumpa BULAN MULIA ni...setahun sekali je...
Oleh itu, mungkin ada segelintir dari kita yang telah lupa niat dan doa berbuka puasa kan?
mari kita baca balik niat dan doa berbuka ye...

Niat puasa Ramadhan

Lafaz niat untuk sebulan puasa

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala.

Lafaz Niat Puasa (harian)


Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala.

Doa Berbuka Puasa

Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.


Doa Selepas Berbuka Puasa


Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN
MARI SAMA² KITA REBUT PELUANG YANG ADA
MENAMBAHKAN AMALAN² KITA...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, July 18, 2012

Nanti kita beli kat SOGO ekkk....

 
 Ini semalam petang punya cerita..

Masa Time si ayah ambil abang ( MUKHRISZ) balik dari KAFA
ayat best yang ayah dengar ..

Mukhrisz : "ayah..abang nak adik"
Ayah : ??????.. tanya mama...

bila time ambil mama dari pasar malam ( dalam kereta)

Ayah : " abang... tanya la mama apa yang abang cakap ngan ayah tadi?"
Mukhrisz : :) mama...abang nak adik?
Mama : ????? :) ok...esok kita g beli kat sogo ekkk..
Ayah : :) bagus betul la mama nih...macam la anak tuh tak tau apa²..
Mukhrisz : " Beli kat SOGO?...ada ke mama?
Mama : adaa....nanti kita pergi ekkk..(dlm hati...mak aiii, dah pandai minta pulak)

Di waktu malam....sebelum mukhrisz masuk tidur

Mukhrisz : " Chik, abang nak adik 3 tau"
Chik : 3? banyak nya?
Mukhrisz : " ye la...satu untuk abang, satu lagi untuk kakak...pastu yang lagi satu tuh, anak chik...
nanti kalau chik dah kawin, pastu chik dapat anak kan? anak tuh bagi abang jaga...abang
nak jaga baby tuh...
Chik : " Mama kan ada...minta la kat mama?"
Mukhrisz : " mama dah kawin la, mana boleh mama kawin banyak kali...nanti lambat la, nak kena bertunang lagi...semua tu lambat...chik la kawin cepat sikit...
Chik : " pandai la kamu...tidur la...dah lambat dah ni,esok nak sekolah lagi...
( geleng kepala chik ngan si abang)

kalau dengar ayat kakak ( aina) lagi best....
masa nih kat opis mama, sebelum g taska..

Mama : sambil pegang Izah ( baby yang umurnya lebih kurang 4 5 bulan )
" adik nih tengok² kakak la...
Aina : " :) senyum² je"
Mama : "Meh la kakak dukung dia...dia nak ngan kakak nih.."
Aina : " kuku dia nih kecik² je mama...kuku kakak besar "
Mama : " memang la, dia kan ke baby lagi "
Cik Timah : " kakak nak adik tak?"
Aina : (geleng kepala) " tak nak arrrr "
Cik Timah : " kenapa lak? nanti kakak ada kawan"
Aina : " Tak nak...kakak tak suka perut mama gemuk"
Mama : senyum je la....

tak tau la...anak² sekarang...dah pandai request baik punya
mungkin si abang dah jemu main ngan si kakak...so dia nak cari kawan baru pulak...
yang si kakak tak nak sebab kalo ada adik nanti dia dah tak boleh nak manja lebih²..
rancangan nak tambah tu ada...tapi tunggu tahun depan la...heheheh

BERMINAT DENGAN : 
PERFUME
CRAFT
JUBAH/DRESS
PAD HERBA
BOLEH KLIK YE...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, July 12, 2012

PERSEDIAAN DI BULAN RAMADHAN

 
 
 SIAKAP LIMAU PURUT
 
 
Bahan-Bahan:
1 kg ikan siakap
Serbuk kunyit
Garam

Bahan Sos:
1 labu bawang besar
5 helai daun limau purut
10 tangkai cili padi
1 sudu kecil cili sos
1 sudu kecil sos tomato
1 biji tomato
200 ml air

Cara Menyediakan:
1. Lumurkan ikan siakap dengan serbuk kunyit, garam dan goreng dengan minyak yang penuh dan garing.
2. Panaskan minyak, tumis bawang, daun limau purut dan cili padi hingga naik bau.
3. Masukkan sos cili, sos tomato, air dan tomato.
4. Masak di atas api yang sedernana, masukkan garam dan gula secukup rasa. Kacau rata dan angkat.
 
 Senang je kan????...boleh kumpul-kumpul resepi dah sekarang
nanti senang, dah tau dah nak masak apa...

SELAMAT MENCUBA...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, July 9, 2012

Tak kira sesiapa pun...semua boleh..

 
 
Kali nih nak support SAKILACRAFT pulak
VCO CATALYST

APA ITU VCO?
secara rumusannya..

KECANTIKAN LUARAN
- membantu megurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
- menghasilkan tenaga segera
jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
- mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dematitis
- melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet

KESIHATAN DALAMAN
- meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
- memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
- melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
- mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dlm tubuh
- meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium utk tulang dan gigi yg kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
- mencegah risiko sakit jantung
- mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

MENINGKATKAN DAYA TUBUH BADAN
- membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
- berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
- melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
- meredakan gejala2 yg dihubungkan dgn pembesaran prostate
- mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
- membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yg lebih rendah berbanding lemak2 yg lain

MEMBUNUH VIRUS, BAKTERIA & KULAT
- membunuh virus yg menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis c, cacar air & herpes
- membunuh bakteria yg menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis & gonorrhea
- membunuh kulat yg menyebabkan candida, jock itch, kadas & infeksi yg lain
- membunuh cacing pita, lice, giarda & parasit

KESAN SEGERA PENGAMBILAN VCO:

melegakan pernafasan
-mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong

pembuangan air besar dan kecil
- menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis

meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh
-minyak kelapa dara diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan-badan akan terasa lebih bertenaga

memusnah organisma perosak
-seperti virus, bakteria, kulat dan ptotozoa(cacing) yang terdapat dlm usus kecil dan besar. jadi penghadaman mencapai tahap maksima

mengurangkan keadaan mudah lapar
-bila penghadaman mencapai tahap maksima, tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. oleh itu berat badan terkawal-tidak perlu makan banyak dan kerap

mengurangkan kandungan lemak badan
-berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang

mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
-mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung

mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru
-mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit

 VCO AMAT SESUAI DIAMBIL UNTUK
 
# org yg nk cepat jerawat hilang n x meninggalkan parut
# org yg m'punyai kulit muka b'minyak
# org yg 'kurus' sgt. Vco akan menstabilkan kadar metabolisma bdn
# org yg b'bdn bsr dan byk lemak. Vco boleh menurunkan berat.
# org ya ada alahan terutama jenis seafood.

# wanita yg ingin hamil kerana vco boleh meningkatkn tahap kesuburan.
# wanita hamil kerana vco memberi tenaga kpd ibu hamil,memudahkan proses bersalin dan bby kurang mendapat kuning.
# wanita yg mengalami mslh senggugut
# untuk baby yg ada ruam/ruam susu boleh sapukan VCO ni pd ruam tu...

ADAKAH IBU HAMIL BOLEH AMBIL VCO???

Yups,boleh n memang digalakkan ibu hamil mkn vco utk menambah tenaga sepanjang kehamilan,memudahkan proses bersalin dan mengurangkan kuning baby nnt..vco tak memudaratkan kerana kandungannya 100% bahan semulajadi..kulit anda cantik,kulit baby pun akan cantik nanti...

P/S : VCO juga selamat diambil oleh ibu hamil dan ibu yg sdg menyusukan bayi....

Product Catalyst:
100% bhn semulajadi
100% halal
100% tiada kesan sampingan

100% buatan bumiputera

1 vco (60capsule utk sebln) = RM39.90 RM37
1 collagen (15sachet utk 15hari) = RM59.90 RM57

POSTAGE= RM6 (SEM) RM9 (SS)

BERMINAT UNTUK MENCUBA SILA SMS 017-3090811




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

ANAKKU CERDIK dan MENDENGAR KATA...siapa yang tak nak kan????

 
 ALHAMDULILLAH...
hari ni nak kongsi sedikit ilmu..
bila diamalkan selalu, INSYAALLAH...
semoga TUHAN akan memberkati apa yang kita usahakan
amalkan....
 
 
 BACA AL-FATIHAH ( 1 KALI )



BACA AYAT KURSI ( 1 KALI )
 BACA SURAH AL-INSYIRAH ( 1 KALI )


BACA SURAH TAHA ( AYAT 1 - 5  - 1 KALI  )


 
Diiringi dengan TAWAKAL kepada ALLAH
dengan niat..." APA YANG KITA LAKUUKAN SEMUANYA KERANA ALLA TA'ALA "

INSYAALAH...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, July 6, 2012

Bila mengantuk je...aku jadi BIDAN TERJUN...

 

memang tengah mengantuk gila nih
aku tak tau nak post apa en3 kali nih...
tapi nih pun boleh la...janji ada cerita kan?
tapi tak la bercerita sangat...bergambar je lebih...
gambar apa?
haaaaaaaaaaaa....ni diaaaaaaaa...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


haaaaa...tu la dia..kenai tak???
:) hehehehe mula-mula aku pun tak kenal
kesian kat pengantin nih...berubah muka bila orang kata tak kenal dia..
huhuhuhuhuhu...sedih tauuu...
siapa kah dia?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Nama penuh : Muhammad Nazri bin Mohd Kamal
Tempat lahir : Kg Raja , Parit
Pasukan diwakili : PERAK

tu la dia....PEMAIM BOLA SEPAK NEGERI PERAK
bahagian penyerang tu...tapi aku tak kenai sangat 
almaklum la, tak berapa nak minat ngan bola sepak...
tapi memang best bekerja ngan pasangan nih
sempoi , relax, sporting....good good..

dan aku merupakan BIDAN TERJUN
bila my husband tak ada pembantu...
so banyak gambar yang ideanya gila-gila...
yang picture mula-mula tuh..memang my husband tertanya-tanya
nak buat ngan papan tuh...buat susah nak bawak je
tapi akhirnya...hasil yang memang boss my husband ( en. bob ) suka...
aku lagi suka...1000x senyum nya...
pandaikan saya????? (puji lagi diri sendiri)
jadi ni la kerja PART TIME saya
bila hujung minggu...jadi BIDAN TERJUN...

KLIK SINI
BUY 2, FREE 2

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, July 2, 2012

Akhirnya...berjaya jugak..


Semalam 1 hari suntuk
dari pukul 9 pagi sampai 7.30 malam
aku, k ina, t. norie n t.shidah berjaya menghadirkan diri ke
KELAS MENJAHIT MANIK
bertempat di PRESINT 16...
memang berbaloi-baloi...perhatian cikgu sangat best
walaupun sehari sebelum itu, ada majlis sukan tadika AINA..
tapi disebabkan terlalu bersemangat, aku pergi jugak...
ha amik kau...10 jam tuh...memang best la...makan disediakan..
ok la...kita layan apa yang aku buat ekk...

 scrumble springkilla
yang nih, cikgu ajar lain, tp aki buat lain...
cikgu pun geleng kepala...tapiiiiiiiiiiiiiiiiii
idea baru untuk cikgu...pandai kan saya?
(angkat bakul sendiri)

 yang nih scrumble busut
tak suka buat benda nih, sbb tak berapa nak menjadi
nama pun tak best...hehehhe

 yang nih tak tau la nama apa...
tapi senang n best buat nih...sangat senang...
senyum sampai ke telinga buat nih...

 ni pun tak tau namanya
tapi corak ni memang cantik n nice
buat corak ni muka memang ketat sepanjang menjahit
agak cerewet tapi sangat berbaloi..

 dan ini hasil aku buat selepas habis kelas
buat kat rumah la....start pukul 11.30 mlm selesai pukul 1.30 pagi
baru sebelah tangan...lagi sebelah tak siap lagi...
aku pun tak tau rupa apa dah..hentam je nih
colourpun agak terhad
so aku guna je apa yang ada...

ni pandangan yang sebenar...
sebenarnya tak siap abis lagi nih
tapi aku bagi nama "SCRUMBLE BEE"
sebab macam lebah bila ada kepak kiri kanan nya...bee gemuk...

so, insyaallah...raya tahun nih bling-bling la kita
kalo tak buat yang susah, aku buat yang paling senang je...janji bling-bling..

MISI BERJAYA....CAIYOK CAIYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UNTUK DIRI SENDIRI..LOVE U

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )