CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Sunday, January 29, 2012

WAJAH BARU 2012...



wajah baru 2012
pakai cermin mata kerana silau...
patut la, bila suruh baca buku...baca tajuk je...
yg ceritanya tak nak baca
so sekarang...kena pakai bila time nak study or kelas
ENCEM TAK? 


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, January 28, 2012

Alahai anak mama....kesiannnnn...


Kesian la kat anak mama sorang nih
CHICKEN POP melanda
alhamdulillah la kena masa cuti sekolah nih...
so tak la ralat sgt tak ke sekolah
sebab baru lagi kan
tapi kot2 mana pun tetap kena ponteng sekolah
asalnya bintik2 merah je
tp malam2 demam
last2 bengkak2 air
rupa2nya chicken pop

 nampak la kekurusan nya si MUKHRISZ ni
merah2 badannya


 doktor kata alergik
ok la ...tp tetap tak puas hati sbb lain macam alergiknya
esoknya g hospital sbb nak cek mata
jumpa terus doktor kat hospital untuk sahkan
sama ada alergik ke bukan
mmg sah, bukan alergik

"dah tak encem dah abg" kata si aina kat mama
si abg nih pun marah, muka dia dah tak encem n malu ngan org
sbb mukanya ada bintik2 putih...
nak tak nak kena pakai jugak la mukish
cepat baiknya....

alhamdulillah, hari nih hari 5, dah kering 
cuma demam je ada lagi
walaupun cam gini gayanya
tetap kena keluar jugak
untuk buat cermin mata....
baru darjah 1 dah kena pakai cermin mata..

nanti ohana cerita pasai cermin mata dia lak ekkk
see uuuuuu....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, January 27, 2012

KOMPOM dah...

 
Memang kompom dah
 
CHICKEN POP @
PELENTONG (kata org peqhak)

RABUN @
memang wajib pakai cermin mata

semua mukhrisz punya cerita....



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, January 26, 2012

10 JARI DI COLOUR KAN...


Hari ini dlm sejarah...
ahad lepas
tak tau apa mimpi si aina nak berinai
mama pun rajin jugak
pagi2 dah tumbuk inai
guna lesung batu mak tok
semangat tuh...
sbb ni la 1st time anak mama berinai
seronok tak hinggat punya

layan picture jap ekk




menumbuk inai di pagi hari...
guna lesung batu je


operasi pakai inai bermula
bukan mama yg pakai kan, tp mak tok yang bubuhkan


kena pakai plastik
plastik tu potong kecik2
sbb takut comot
pakai pun siang hari
tak sempat nak tunggu malam dah
sampai tak pakai baju la pakai inai ni
takut kena baju


dah siap dah 10 jari
yg dibalut dengan plastik


 
hasilnya...

dulu masa mama nya kecik2 mmg suka berinai
n mmg pakai plastik untuk mengelakkan dari comot
ataupun terkena baju atau cadar
kalo ada anak kecik yg nak berinai 
n tak nak comot2 boleh la balut ngan plastik ye
pastu ikat ngan tali ...
sempoi kan?.....


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, January 11, 2012

AYAH TAK SAYANG ABANG KE?


luruh jugak air mata anak teruna aku hari nih...

al-kesahnya

dah 1 minggu lebih sekolah bermula
di sekolah alhamdulillah tak ada apa2
seronok lagi ada la...
habis je waktu sekolah, si ayah akan hantar ke opis mama
untuk disiapkan dan akan dihantar je KAFA
KAFA pulak kat Presint 9 G1
agak jauh jugak la, tp mukhrisz g KAFA naik moto, senang sikit
tu tak kesah la kan

tapi hari nih punya cerita
si ayah bila habis je waktu keje, dia blk dulu...
sbb byk nya la masalahnya
ngan wayar berselirat kat badan nya
sakit perut lagi
so dia selesaikan dulu apa2 yg patut...
sbb nak amik mukhrisz dari KAFA pukul 5:45 ptg baru habis
lagi pun dia nak mengaji lagi
so si ayah nih...lambat la sikit g amiknya
lagi pun ayahnya nak g KL lagi nak amik album wedding membernya

sampai2 je kat KAFA si mukhrisz dan MENANGIS
sbb ayah datang lambat
ayah sampai je..ada la seorang hamba ALLAh ni tengah menenang kan dia
sbb nangis tak henti2...budak2 lain semua main
dia tak nak main sekali...sbb takut ayah marah kan dia, nanti baju kotor kena marah lagi
so baik dia tak yah main...
sepanjang jalan sedih, sampai la jumpa mama kat umah...
sampai2 umah je...ayah tak ckp pun buat bahasa isyarat je...
yg tadi kat KAFA dia nangis sbb ayah lambat..
bila selidik2 balik...rupa2nya
dia dah habis KAFA pukul 5:00 petang
ayah sampai pukul 6:00 petang
mana kawan tak nangis...lama tunggu...
dah la bag berat sbb hari nih baru dapat buku...
kesian anak mama...
mesti abg ingat ayah tak sayang abg kan?
bukan ayah tak sayang, cuma ayah lambat je nak amik abg,
mama janji lepas nih, ayah tak lambat lagi...ok?





tak suka pakai baju cam nih sbb 
tak encem katanya...
:)





AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, January 7, 2012

PENDAFTARAN TAHUN 1


Lama dah tak post kat sini
tapi hari ni nak post tentang PENDAFTARAN TAHUN 1
dah tahun 1 anak mama nih

Pendaftaran tahun 1 ni, 29hb Disember 2011 hari tuh
tp tak sempat nak post kan awal
so post la hari nih...hehhehe

bangun pagi, alhamdulillah, tak ada masalah
biasa la mula2 kan, pakai baju baru, kasut baru, tempat baru...semua baru


 masa nih, rambut mmg panjang lagi, tak potong pun lagi
siap pakai tali leher lagi
mengalahkan org nak g pejabat

 ni dah on d way nak ke sekolah
"ni la lencana sekolah saya"
org sebelah tuh, biasa la...mmg suka menyebok kan diri...

 sayang sangat ngan abang
pantang jumpa camera
cik kakak nih kompom sebok

 masa nih dah habis dah pendaftaran n sesi penkenalan dengan guru n sahabat handai
start dari pukul 8.30 pagi sampai jam 10.30 pagi
sekejap je...
mama siap ambik cuti 2 hari lagi
sbb nak tengok mcm mana la si abg ni kat sekolah
hermmm...heran pun tak...bila dapat kawan...
seronok bukan main...
baru duduk tak sampai 2 minit, dah rancak berborak...
terlebih ramah...

aksi mengada2

haaaaaaa...ni la ika..
kawan masa mukhrisz di nursery...
masa baby2 dulu...ika n mukhrisz nih dulu masa baby2 dah kenal dah
tup tup bila dah darjah 1, jumpa la pulak...
1 kelas lagi...
so sekarang nih...balik sekolah blk sama2 sbb si ayah mukhrisz ni
akan hantar ika ke umah pengasuhnya dekat2 area sekolah nih
mukhrisz dah kompom kompom ayah yg settle kan
mama kalo ada amergency je dtg memberi bantuan

tak byk sangat nak cerita masa pendaftaran nih
sbb nya penat menunggu
so tak banyak gambar yg diambil
mcm2 nak kejar
so setakat nih dulu ye kita bercerita...
esok esok kita sambung lagi...
daaaaaaaaaaaa....



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )