CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Saturday, April 14, 2012

KURA-KURA TONGGENG-TONGGENG

 

MINGGU SAINS untuk tadika NASYRAH dah tiba
bermula dari 2 APRIL hingga 6 APRIL
setiap hari kena bawa lain2 benda yang bersangkut paut tentang sains
salah satunya hari isnin ( 2 april ) kena bawa binatang
so si aina ni pun bawa binantang....
nak tahu binatang apa?
haaaaa...ni dia...






kura-kura...
ni beli pun hari ahad sehari sebelum kena bawa pergi tadika
dah bising-bising nak bawa binatang dah
mula-mula  nak rabbit...pulakkkkkk
mana la mama n ayah nak cari rabbit waktu sesak-sesak nih
lagi pun mama nih geli la...tambah ada bulu-bulu tuh
kompom tak pegang...dia pun tak berani nak pegang....ada hati konon...

kitaorang g cari kura-kura nih kat kedai binatang bangi
yang kat belakang giant bangi utama tu je
RM8 seekor...tahun lepas RM7 je...
tapi tahun 2012 dah jadi RM8....naik naik naik...
ingat harga barang je naik

tak beli lagi....pastu tanya la kat budak kedai tuh
ada jual CENGKERIK  tak?
dia kata ada, RM1 dapat 30 ekor....wowwwww
banyak tuh....
sekali pegi belakang kedai tuh, konon nak amik la...
tahu apa jadi?
aina ni boleh melompat n meraung tak nak benda tuh
dan dan tuh jugak dia geli geleman (geli tahap gaban)
menangis beriya....terus tak jadi..
tahu tak CENGKERIK ni makan apa?
haaaaaa....makanan dia senang je...KERTAS...
caya tak? sebenarnya aku punn tak caya....tapi memang itu la makanan dia...
minggu sains ni seminggu je kan...tapi bila hari last nya (jumaat) 
anak2 NASYRAH ada lawatan sambil belajar....
lawatannya ke TAMAN WARISAN ...
taman yang penuh dengan pokok tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan...
seronok la anak2 nih sebab naik bas n g jalan2 ngan kengkawan...
dalam minggu sains nih, macam2 budak2 dari umur 4tahun sampai ke umur 6tahun belajar...
bila balik rumah macam-macam cerita pulak la yang kita dengar dari anak2 nih...bercerita apa jadi kat sekolah...itu ini la...dengar kan aja...sebab mereka nih teruja...



bila dah last day minggu sains...sesiapa yang ada bawa binatang na sebagainya
boleh bawa balik semula
so si aina ni pun kutip la balik kura-kura dia tuh


 seronok lain macam aina nih
sebab dapat bawa balik kura-kura dia

 sebab nak tengok kura-kura nih terbalik
gagah dok pusing-pusingkan bekas tuh



masih tak terbalik lagi kura-kura nih
tu la ...mama dok kata la kat dia
"nanti pening la kura-kura tuh, pastu kang dia muntah lak"
aina : " ye ke mama? mama tipu nih...kakak nak dia terbalik je..."
mama : (dlm hati) memang tipu  pun...hahahhaha

kata cam tuh sebab taknak dia pusing2kan bekas tuh...itu je...tipu sunat...

ni la aktiviti minggu sains kat tadika aina...enjoy kan?
banyak lagi aktiviti nya...tapi nanti2 la ekk kita cerita...

selamat.....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

4 comments:

Everything not Always Same said...

chomelnya pet dia...hiihii

Mrs.Imran said...

THANX...

sis92 said...

uhuk g tadika pun nak kena bwk binatang , klu tk da pet, kopak lah duit nak mencarinya hihi

baru tau cengkerik makan kertas :D

Anonymous said...

apa nama pet shop tu ye? nak cari kura-kura jugak. smlm pegi bngi tak jual pun. kedai cina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )