Sedapnya la haiiiii....meleleh ayor lior kan?????
kalo tak suka petai jgn letak petai...ok?
tak nak cerita byk, perut dah lapor nih...
amik je resepi kat bawah nih ekkk
Bahan-bahan:
500 gm udang
30 biji buah petai
1 labu bawang besar
½ cawan jus asam jawa
3 s/b sos tomato
Minyak
Garam
Gula
Bahan dikisar:
20 tangkai cili kering
10 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
Cara menyediakan:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan mesin sehingga naik minyak.
2. Masukkan jus asam jawa dan sos tomato. Kacau rata dn biarkan sehingga naik minyak.
3. Masukkan udang, petai , bawang besar dan garam serta sedikit gula. Masakkan sehingga pekat dengan api kecil.
4. Bila dah nampak pekat boleh tutup api dan masukkan dalam mangkuk hidangan.
500 gm udang
30 biji buah petai
1 labu bawang besar
½ cawan jus asam jawa
3 s/b sos tomato
Minyak
Garam
Gula
Bahan dikisar:
20 tangkai cili kering
10 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
Cara menyediakan:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan mesin sehingga naik minyak.
2. Masukkan jus asam jawa dan sos tomato. Kacau rata dn biarkan sehingga naik minyak.
3. Masukkan udang, petai , bawang besar dan garam serta sedikit gula. Masakkan sehingga pekat dengan api kecil.
4. Bila dah nampak pekat boleh tutup api dan masukkan dalam mangkuk hidangan.
2 comments:
perghhh, terliur nengoknya
ni bukan takat terliur je...kenyang jd lapor balik nih
Post a Comment