Dah lama tinggal blog nih...bukan tinggal cuma tak ada cerita...tapi bukan tak ada cerita, cuma tak tau nak ceritakan...bukan tak tau cerita..tak ada idea cam mana nak olah ayat...heheheheh
tapi hari ada sikit idea / cerita nak dikongsikanresepi HARI RAYA...tahun nih punyatau dah..mesti dah ramai yg pandai2 buat kuih nih kan...lagi pun kuih nihmemang nya ramai suka...
Sajian Hari Ini...
RESEPI TEMPEYEK / REMPEYEK
Bahan-bahan:
2 cawan tepung beras
100 gm kacang tanah
Sesudu teh jintan putih
Sesudu teh jintan manis
Sesudu teh ketumbar
2 cawan santan
Sesudu teh kapur makan
2 sudu teh gula
Sesudu teh garam
60 gm ikan bilis
Minyak untuk menggoreng
Cara menyediakan:
1. Bersihkan dan tuskan kacang tanah. bancuh tepung beras dan masukkan semua bahan.
2. Panaskan minyak atas api yang sederhana besar. Dengan menggunakan acuan tuangkan adunan tadi ke atasnya dan taburkan beberapa biji kacang tanah dan ikan bilis.
3. Apabila agak keperangan, angkat dan toskan. itu lah resepi HARI RAYA kita hari nih...so tahun ni kita buat peyek ekkk... SELAMAT MENCUBA... JOM KLIK PERFUME GRED AAA RM90 or BUY 2 FREE 1
AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY
GILA AKU DENGAN NOVEL
1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )
2 comments:
boleh bt lepas ni..hihi tq resepi..
cik dah : sama2..suka kan? sedap lagi kalo buat sendiri kan...amik2 jgn tak amik..
Post a Comment