CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Tuesday, May 21, 2013

Hasil CRAFTER nak jadikan KEK

 

Cerita nih dah lama dah....tapi baru hari nih nak post nya...
tak kesah la dah lama ke baru ke...janji ada benda nak cerita...
kek BIRTHDAY aina...
kek nih buat sendiri tau...last-last minit...
tangan orang yang buat craft mana nak sama dengan tangan yang buat kek...
kelakor betul kalau korang tengok kek nih...


kelakar kan kek dia....cadang nak bubuh smarties, tapi tak jumpa...kalo ada pun mahai bebenor...dah le nak pakai banyak....so nak jimat, pakai la kacang badam nih....klao diratah sedap jugak...heheheh
tapi nih kosong....hiasannya...buat cucuk-cucuk je...senang cerita...


ada nama....BALQISZ


wish card...print je 


aina yang comel...pun aku print je...

ni la hasil kerja tangan crafter...sangat berbeza dengan hasil tangan pembuat kek...

tapi gambar kek yang dah siap cucuk tak ada dalam hp aku nih
ada kat kamera lain....tak pe tak pe....
nanti kita cerita lain ekkk...

# BIRTHDAY AINA BULAN MAC HARI TUH...TAPI BARU HARI NIH CERITA...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, May 20, 2013

Pagi Sabtu dengan LEMPENG + SAMBAL SARDIN....

 

Kejap je berlalu...2 hari cuti rasa macam kejap sangat...
nak cuti lagiiiiii......

tapi apa2 pun enjoy dengan cuti sabtu dan ahad...
hari sabtu lepas nih...bfirst dengan LEMPENG + SAMBAL SARDIN...



terliur tak?????
sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa ( angkat bakul sendiri)
dulu masa kecik-kecik, mak rajin la buat....kira kenyang la jugak...
kat opis aku nih ada jugak jual lempeng nih....RM1.50 sekeping...kuah pun sambal sardin jugak
kalo nak cicah ngan kuah kari pun boleh jugak...ikut citarasa masing-masing la kan...setengah orang tuh cicah ngan sambal ikan bilis...pun layan jugak....sedap-sedap

cara nak buat lempeng tak la susah mana pun....

2 cwn tepung
air
garam sikit

tepung tuh korang bancuh dengan air + garam...bancuhan ala-ala nak buat kuih ketayap tuh, jangan terlalu pekat, jgn terlalu cair...
sambal sardin tuh...dah tau buat kan....senang je kan...tak sampai sejam dah siap...
nak buat mkn petang pun layan lagi nih....

:) so siapa-siapa yang tak tau nak buat menu apa untuk bfirst @ makan petang...haaaaaaa...aku dah bg idea baik punya....buat ekkk...kena pulak hari hujan kan?????

# dah lama tak update blog...



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, May 18, 2013

Mari Kita Belajar Guna ABACUS

 



homework time......

pagi2 lagi dah buat homework...
sebab tengah rajin, tapi kalau dibuatnya malas...esok nak sekolah baru nak buat...
alhamdulillah...minggu ni rajin terlampau....
buat matematik arthematic.....kena la guna benda alah nih...ABACUS namanya...
sambil-sambil ajar anak, mak dia boleh belajar sekali...
tahu basic-basic pun dah memadai....
ni nanti darjah 1 pun ada jugak yang belajar benda nih...
jangan kaum cina je pandai guna benda nih, kita pun kena tahu jugak...
jangan nak harapkan kalkulator je...tak berkembang langsung....

# cuba ubah diri dari belakang ke hadapan...



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, May 17, 2013

KHAS BUAT MUSLIMAH...INNER NECK ALUDRA...

 
Lamanya tak menjenguk kat sini...
dan lama jugak la tak mengupdate cerita kat sini
kerana kekangan masa yang tak dapat nak dielakkan...
tapi hari nih curi masa sikit....heheheheh
hari nih Ohana nak perkenalkan INNER baru...baru tak baru sangat la...
tapi tak tau la pulak kot-kot sebelum nih korang ada jumpa kan...
namanya INNER NECK ALUDRA..
memang sesuai bagi yang bergelar MUSLIMAH
tutup leher sepenuhnya...
tudung yang sangat selesa dan penuh dengan keyakinan semasa memakainya
tak ada la nak risau muka bulat la, buka tembam la...
dengan adanya INNER NECK ALUDRA...semua tu tak menjadi masalah lagi...
 

Bermula daripada keselesaan menyarungkan anak tudung, maka keselesaan ini akan terserlah di saat anda menggayakan apa sahaja tudung atau selendang.

penting memilih anak tudung yang sesuai. Anda sendiri mampu mengubah apa sahaja kelemahan bentuk wajah anda kepada bentuk yang anda inginkan iaitu BUJUR.

Imej anda sebagai wanita MUSLIMAH bukan sahaja kelihatan anggun, profesional malah menjadi ikutan MUSLIMAH yang lain...

Jadi?????tunggu apa lagi???

Kepada yang berminat @ ingin mencuba, ini la masa nya untuk mengubah penampilan yang lebih berkeyakinan...

HARGA 
 RM40( termasuk postage )
FREE POSTAGE untuk belian 5 helai ke atas














 
CANTIKKAN?????
Andainya ada yang berminat boleh pm di FB @ email : craftsakila82s@yahoo.com
maklumkan nama , alamat , kod inner, kuantiti..
YANG MERAH ITU SAGA,
YANG KURIK ITU KENDI,
HIJAB ITU PENJAGA,
JADI MAHKOTA SERIKANDI.

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )