CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Saturday, September 22, 2012

PEMANGGANG AJAIB

 

Bersiaran di pagi sabtu yang penuh dengan rahmat
memandangkan hari nih ada tetamu di rumah ( adek ipar je pun)
aku  merajinkan diri untuk ke dapur pepagi buta nih
tapi tak la rajin mana pun...sikit je pun
memandangkan nak mencuba barang baru @ baik...
masak la kan...tapi masan daging burger je...sbb jap g dah nak makan tengah hari
tambah nak tunggu anak teruna 9 adek ipar) bangun ...entah pukul berapa nak bangun nya
baik aku buat yang simple je..
apa yang aku masak pagi nih? ni dia...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


best tak?
ni la dia PEMANGGANG AJAIB namanya
apa yang ajaibnya?
haaaaaaaaaaaaaaa,,,,ni memang sesuai untuk orang malas konon rajin macam aku
boleh menggoreng   dan sebagainya dengan benda nih
nak buat kek, pizza, puding roti, sayur, nasi goreng pun boleh
yang penting dapur tak kotor...boleh bawa kemana saya kau pergi..
senang nak cuci....
ni pun memang dah lama nak kan benda nih...sekali dpt jugak..tu pun orang hadiahkan..thanx "TUN IMRAN"...
tak rugi beli benda nih... dan sesuai untuk yang diet...sebab masa menggoreng tak perlu menggunakan minyak langsung..
kalo nak makan ikan bakor pun senang..tak payah nak main dengan arang bagai...
guna je pemanggang ajaib nih...

SANGAT MUDAH DAN BERSIH DAPUR..

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, September 20, 2012

ISLAM bolehkan pemindahan RAHIM WANITA

 
 
  IPOH - Pemindahan rahim seorang wanita kepada wanita lain menerusi pendermaan organ dibolehkan dan tidak bertentangan dengan ajaran Islam.Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, walaupun ketiadaan organ peranakan itu tidak menjejaskan nyawa seseorang, hukum menderma rahim adalah harus.
"Bagaimanapun, dengan syarat rahim tersebut adalah daripada wanita yang sudah meninggal dunia dan penerima organ pula merupakan wanita mandul.

"Pemindahan rahim juga bertujuan untuk mendapat zuriat sesuai dengan perintah Allah di dalam al-Quran," katanya sewaktu menjawab soalan seorang peserta pada Forum Pendermaan Organ di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini semalam.

Selain Harussani, turut menjadi panel pada program anjuran Unit Pendermaan Organ HRPB ialah Ketua Pengurus Perolehan Transplan Kebangsaan, Datin Dr. Fadzilah Zowiyah Lela Yasmin Mansor dan Pengurus Klinikal Transplan Kebangsan, Dr. Mohamed Anis Abd. Wahab.

Pembedahan pemindahan rahim pertama berjaya dilakukan Dr. Omer Ozkan di Hospital Universiti Akdeniz di Antalya, Turki pada 9 Ogos tahun lalu melibatkan seorang isteri muda, Derya Sert, 22, yang dilahirkan tanpa organ peranakan.

Dalam perkembangan sama, Harussani memberitahu, tiga syarat lain menderma organ dalam Islam adalah penderma mesti disahkan telah meninggal dunia, mendapat kebenaran keluarga penderma dan tidak melibatkan urusan jual beli.

Beliau berkata, kebenaran ahli keluarga amat penting kerana dari segi syarak, mereka berhak terhadap jenazah bakal penderma biarpun individu terbabit telah menandatangani akujanji pemindahan organ semasa hayatnya.Fadzilah Zowiyah pula memberitahu, berdasarkan pengalamannya, kes halangan daripada ahli keluarga dalam isu pendermaan organ berlaku kerana mereka tidak pernah dimaklumkan mengenai perkara itu sewaktu hayat bakal penderma.

"Jarang ahli keluarga membantah sekiranya mengetahui lebih awal hasrat si mati untuk menderma organ.
"Oleh itu, saya sarankan individu yang berhasrat untuk terlibat dalam program tersebut agar menghebahkannya terutama kepada ahli keluarga terdekat," katanya.

INFO : KOSMO

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, September 12, 2012

W.A.R.N.A W.A.R.N.I R.A.Y.A 2.0.1.2.... di OPIS


 
SELAMAT HARI RAYA...

masih ada lagi kan nak ucap selamat hari raya
dah tinggal berapa hari je lagi, SYAWAL nak tinggalkan kita
tahun nih aku tak ada gambar family beraya..
malas nak angkat camera...
sebab lepas je minggu raya tuh...memang kompom aku angkat camera 
sebab kena tangkap gambar orang kawin...penat...

So kat sini aku tepek gambar sambutan HARI RAYA kat opis aku
siap buat prop lagi...beriya..
semangat RAYA 2012...best kan?????


 dah macam pelamin orang kawin
kalo sape² nak kawin @ sanding...boleh la...
yang warna warni tuh buat dari kertas...habis kertas opis kami bedal...
sesuka hati je...tapi yang penting bos besar kami SUKA...
buat reramai...kalo dah ramai² nya buat, kejap je siapnya..
ni pun idea last² minit..


 sempat bergambar
sebelum makan nih...tak sabar tengok mini pelamin nih
teruja sebenarnya....
cuma silapnya langsir belakang tu singkat sikit...
langsir tu anie yang punya
tapi tak pe la kan...sebabnya nanti kalo dah ramai² bergambar
tak nampak dah...
tu pun nasib baik anie nak bawak...

dari kiri ( atas ) : aku la...( ohana ) dan airi
dari kiri ( bawah ) : eza , yana , akma

antara menu yang sempat di candid

 nasi impit...

 lemang

 rendang minang...memang sedap..


gambar beramai²
ni semua member² opis...
1 opis...ada berapa je...tak la ramai sangat dan lelaki pun ada berapa kerat je
yang lain semuanya perempuan...
dalam reramai nih...ada 3 orang je yang bujang
yang lelain tuh semua dah ada yang punya...anak 1, anak 2...anak 3
semua ada...

itu la W.A.R.N.A.W.A.R.N.I R.A.Y.A kami...

SELAMAT HARI RAYA SEMUA...




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, September 4, 2012

Segmen : Up Follower by Balqis'

 


dah folo...dah lama tak join contest motest ni... kepada yg nak join.. KLIK SINI

TAG KAT KENGKAWAN :


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, September 3, 2012

SELAMAT HARI RAYE...

 



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN...

maaf le...lambat pulok teman ni nak ucap kan selamat hari raya...
tapi masih di bulan syawal lagi kan?
minta maaf ye kalo ada terkasar bahasa n seangkatan dengannya...
sempena bulan baik hari baik nih...sama² kita bermaaf-maafan...


kalo nak duit raya berator ye....


SELAMAT HARI RAYA....

* ikhlas : dari kami sekeluarga..

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )