CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Wednesday, April 25, 2012

JUALAN PRE RAYA....OFFER OFFER OFFER



 

Hari ni nak berniaga la...
hahahahhhahahah...
jom layan kain pasang yang memang cantik...
maaf la kalau gambar tak berapa nak menarik 
kalo nak jelas klik kat SakilaCraftDheart

ni antara kain2 nya...



 
KAIN PASANG

MATERIAL : COTTON JORJET

KAIN LEMBUT & RINGAN / TAK PANAS TP SEJUK JER / TERLETAK / MUDAH DI GOSOK / X MENGECUT

HARGA RM45/- SAHAJA ( X TERMASUK POSTAGE)
3 PASANG = RM120 ( X TERMASUK POSTAGE)


POSTAGE : SM : RM 6 / SBH SWK : RM 9

kalau ada yang berkenan boleh pm @ email @ sms ye...ataupun komen je kat post ni..

terima kasih semuaaaaaaa.....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, April 24, 2012

SEBELUM LAMAR ANAK, LAMAR BAPAK DULU...

 
 
 
kalau la cam gini gayanya....
memang terkeluar la biji mata bakal bapak mertua..
bukan tu je, silap-silap sakit jantung terus...
tiba-tiba je lelaki melamar dia...
tak kira la sebagai apa pun kan...

tapi apa salahnya kalau nak jaga hati pok mertua kan?
tak salah kan?
korang dulu cam gini ke?
hehehehehe...

kalau zaman sekarang nih, ada kot kan? tapi mungkin tak banyak la kan?..

nota kaki : sekadar menghilangkan mengantuk je...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, April 19, 2012

kasih Sayang Pepagi Hari...

 



" ThE BeSt FeELiNg In The WoRLd
Is WeNt ThE PeRsOn YoU LoVe,
LoVe U BaCk "




 
" U MaKe Me LaUgH
WhEn I DoN't EVenT WaNt
To sMiLe "
 

I Love U So MuCh....
( SaYang AwAk KeTaT - KeTaT )

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Sunday, April 15, 2012

ENTRY "FESYEN TERKINI"


Ni la dia anak dara ohana...





masalahnya...FESYEN
memang si aina ni fesyennya pelik bebenor...
tak tau la apa nak jadi...
bila kita siapkan baju...dia pergi punggah 1 almari cari baju yang dia berkenan...
tu la hasilnya...
pening kepala nengoknya...
bila dia dah siap pakai...siap tunjuk tuh kat mama n ayah..
geleng kepala je yang mampu dilakukan...
aina...aina...aina...




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, April 14, 2012

KURA-KURA TONGGENG-TONGGENG

 

MINGGU SAINS untuk tadika NASYRAH dah tiba
bermula dari 2 APRIL hingga 6 APRIL
setiap hari kena bawa lain2 benda yang bersangkut paut tentang sains
salah satunya hari isnin ( 2 april ) kena bawa binatang
so si aina ni pun bawa binantang....
nak tahu binatang apa?
haaaaa...ni dia...






kura-kura...
ni beli pun hari ahad sehari sebelum kena bawa pergi tadika
dah bising-bising nak bawa binatang dah
mula-mula  nak rabbit...pulakkkkkk
mana la mama n ayah nak cari rabbit waktu sesak-sesak nih
lagi pun mama nih geli la...tambah ada bulu-bulu tuh
kompom tak pegang...dia pun tak berani nak pegang....ada hati konon...

kitaorang g cari kura-kura nih kat kedai binatang bangi
yang kat belakang giant bangi utama tu je
RM8 seekor...tahun lepas RM7 je...
tapi tahun 2012 dah jadi RM8....naik naik naik...
ingat harga barang je naik

tak beli lagi....pastu tanya la kat budak kedai tuh
ada jual CENGKERIK  tak?
dia kata ada, RM1 dapat 30 ekor....wowwwww
banyak tuh....
sekali pegi belakang kedai tuh, konon nak amik la...
tahu apa jadi?
aina ni boleh melompat n meraung tak nak benda tuh
dan dan tuh jugak dia geli geleman (geli tahap gaban)
menangis beriya....terus tak jadi..
tahu tak CENGKERIK ni makan apa?
haaaaaa....makanan dia senang je...KERTAS...
caya tak? sebenarnya aku punn tak caya....tapi memang itu la makanan dia...
minggu sains ni seminggu je kan...tapi bila hari last nya (jumaat) 
anak2 NASYRAH ada lawatan sambil belajar....
lawatannya ke TAMAN WARISAN ...
taman yang penuh dengan pokok tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan...
seronok la anak2 nih sebab naik bas n g jalan2 ngan kengkawan...
dalam minggu sains nih, macam2 budak2 dari umur 4tahun sampai ke umur 6tahun belajar...
bila balik rumah macam-macam cerita pulak la yang kita dengar dari anak2 nih...bercerita apa jadi kat sekolah...itu ini la...dengar kan aja...sebab mereka nih teruja...



bila dah last day minggu sains...sesiapa yang ada bawa binatang na sebagainya
boleh bawa balik semula
so si aina ni pun kutip la balik kura-kura dia tuh


 seronok lain macam aina nih
sebab dapat bawa balik kura-kura dia

 sebab nak tengok kura-kura nih terbalik
gagah dok pusing-pusingkan bekas tuh



masih tak terbalik lagi kura-kura nih
tu la ...mama dok kata la kat dia
"nanti pening la kura-kura tuh, pastu kang dia muntah lak"
aina : " ye ke mama? mama tipu nih...kakak nak dia terbalik je..."
mama : (dlm hati) memang tipu  pun...hahahhaha

kata cam tuh sebab taknak dia pusing2kan bekas tuh...itu je...tipu sunat...

ni la aktiviti minggu sains kat tadika aina...enjoy kan?
banyak lagi aktiviti nya...tapi nanti2 la ekk kita cerita...

selamat.....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, April 7, 2012

Bila mama pakai celana...papa nyanyi rock n roll

 

hahahha....tajuk yang tak ada kena mengena langsung dengan ini cerita...
saje nak buat korang pening...
hahahahhahhaha...
sebenarnya nak tayang / post kan benda nih...
ni la first time buat, sebab anak2 nak makan
apa dia????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


ICE CREAM MALAYSIA...
ni je sebenarnya nak di postkan
boleh buat MILO dan BANDUNG je...
ni pun dah 1000 rahmat dah...
lepas nih pulun makan ice cream malaysia

1 MALAYSIA..1 MALAYSIA



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, April 6, 2012

baca ni...lelaki dan perempuan

 
 
 
jangan ingat perempuan yang suka membebel tuh tak sayang...
lagi lagi la sayang nya...
sama jugak ngan lelaki...cukup tak boleh la nak kuar sorang2
sebab takut nanti wife nya kena ngorat....hahahhah
 
UNTUK RENUNGAN KITA BERSAMA DI PETANG JUMAAT NIH...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, April 5, 2012

ENTRY "sejuk"

 

Sejuk la haiii hari nih...
tak kira pagi...petang...siang ...malam
ni kat opis nih...
mak aiiii punya la sejukk...
kalo g toilet lagi la sejuk bila balik kat tempat semula
hidung nih dah ada tanda-tanda air jernih nak terjun dah
tekak pun ada tanda-tanda mengatal jugak...
aduiiiiii....nak balik lambat lagi...ada lebih kurang 40 min lagi (balik koje pukul 4.30ptg)
grrrrrrr...(sejuk tahap berlaga gigi nih)
 


 
macam nih la ghopenya....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, April 3, 2012

SANGGUP NGAN TAK SANGGUP JE NIH...

 

haaaaaaaaaaa.....ni dia.....
PAU ANGRY BIRD from KUALA KANGSAR
korang sanggup ke nak makan?
macam-macam sekarang...kalo dah kreatif tuh...
pau pun boleh...
dasyat la orang nih...boleh pulak dia terpikir nak buat pau tu cam nih...
respek la....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, April 2, 2012

3 in 1...sangat berbaloi

 

Memang berbaloi-baloi dengan 3 dalam 1
benda apa?
benda nih..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




boleh buat 3 benda dengan 1 produk sahaja
best kan?
harganya RM29.90 1 kotak nih
dengan lego nih boleh buat
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





tu dia benda2nya...memang berbaloi-baloi
dari aku beli benda2 yang tak berfaedah, baik aku beli benda nih
lebih sikit jalan otaknya
supaya berfikir macam mana nak buat benda2 nih dengan berpandukan buku...
ada buku dia, buku dia nih mula2 aku tak tau gak nak baca...
tp alhamdulillah, MUKHRISZ boleh baca...

bukunya







memang ada tunjuk step by step
so boleh la uji sama ada anak kita boleh buat ke tak...
benda nih kecik je, so ianya tidak sesuai untuk yang berumur 4 tahun ke bawah
bahaya sebab bendanya kecik bebenor...
hati-hati ya...

sebelum nih ada dah 1 koleksi tapi tak ada la pulak picturenya
nanti lain kali la ekkk
yang lagi 1 tuh koleksi bomba kalo tak silap...

so, tak rugi kalo korang beli benda nih untuk anak2...
tapi kena hati2 takut nanti ada pulak yang termakan benda nih, sebab bendanya kecik...
hati-hati ye....kalo dah besor tuh, tak pe la kan...risau yang kecik je...
so hati-hati ok.....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Yang LAMA diBARUkan


"Yang lama diBARUkan"
itulah tajuk kita hari nih
tanpa melenggahkan masa kita saksikan apa yang dibarukan
 




mini tudung ni je dibarukan
asalnya tudung nih tak ada button
tp memandangkan nak nampak lain dari yang lain
mama tambahkan button hitam tu kat tengah2 tudung kakak
sebab apa hitam?sebab ikut colour line tudung tuh
asalnya nak buat colourfull tapi macam tak best la pulak
so buat je warna hitam...

tudung nih terjadinya bila keesokkannya 
anak dara ohana nih ada BIRTHDAY PARTY kat tadika nya
so mama ni pun buat la kerja memBUTTONkan tudung anak dara nih




 
masa nih baru selesai menjahit button tuh kat tudung
tengok la muka anak dara saya nih...
muka eksen....
warna tudung nih merah, tapi memandangkan malam, so gambornya tak berapa nak clear la
ni la keje mama ohana  bila idea gila2 dah mai...
nanti nak cari tudung lain nak buat cam nih lagi ataupun buat kat shawl...
mesti menarikkan....

mesti cuba untuk mama sendiri pakai.... :)
pisssssssssssss

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )