CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Saturday, February 19, 2011

sambil menyelam minum air....

hehehehehehhe..
akhirnya berjaya gak buat watermark sendiri....
kakkakakakakak
tp tak la bagus mana pun
percubaan jew....so buat yg paling simple n mudah...
bila dah siap tempek je kat gambo nih


 haaaaaaaaaaa.....nampak tak apa ada kat gambo tuh....
burukkan?????...tak pe la, janji adaaaaaaaaaaaaa....
tp nih gila2 simple...
nanti kalo ada masa lg nak buat lg besttttttt...
korang mesti kutuk kan??????
nak buat cam mana tak kreatif.....
belajar buat watermark nih 
kat blog SINI


tq sbb beri tunjuk ajar...


ni anak dara saya yg tgh buat keje sekolah
mewarna tulisan jawi
ni bertunggu beriya
kalo tak di tunggu....mmg jahanam jadinya
mana taknya, dia akan conteng huruf2 tuh
mula2 tuh elok je
bila kita bangun, dia dah boring....mula la buat perangai...
kalo perasan la, huruf syin tuh mmg berconteng, tp mama 
dah padamkan....
masa nih mmg bykk la keje sekolahnya
sbb 2 hari ponteng
sampai ke mlm membuatnya...
dah la org nih mmg rajin menulis....

moralnya : OK TAK WATERMARK SAYA??????


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, February 18, 2011

first time menang contest.....

best bila hari nih dpt hadiah dari blog balancing3 nih....
semalam ada dpt  surat cinta dari pos laju
tertanya2 la jugak
apa kebenda la nih

tp petang tadi baru g amik
sekaliiiii.....naaaaaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*

alaaaaaaaaaaa...senget la pulak
tp nampak kan????
hehhehheheh
dpt bag....sukanyaaaaaaaa...
tp ni GA kat blog craft saya
masa tuh baru lg buat blog craft
alhamdulillah...cam tak percaya...
ni kira yg pertama kalinya saya menang....
saya menang saya menang

CANTIK TAK?????
jeles la tuhhhh....




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

SUBWAY TIME....(buat julung kalinya)

 menu yg sempat di snap...nak snap byk2 maluuuu...org dok pandang jeee...

 gambo tisu pun jadi....

 yg nih bahagian me...kita org beli roti yg panjangggggggg...pastu suruh budak tuh potong 2
cuma intinya lain2...

 mula2 tgk cam tak lau je nak mkn, tp bila dah gigittttt.....cedappppppp tuhhhh

ni je yg tinggei....heheheh...dah mmg tgh lapo, yg nih tak mkn sbb rotinya dah abis...
harga dia dlm RM 20 gak aaaa...tp kami syer ber2...lebih afdal..

BARU CERITA PANJANG LEBAR....kat atas tuh cerita pendek je..

Buat julung kalinya me n en husband g mkn benda alah nih
mmg tak pernah mkn pun
sampai bila time nak beli pun tak tau
siap tanya kat budak kaunter tuh lagi
cam mana gaya nak beli nih
dia ajar 1 per 1....hehehehehe
nampak no kolot nya.....
ni kami mkn kat GIANT, SERI KEMBANGAN..
kami g sana sbb ada benda yg nak di settle kan
sekali en husband nak try benda nih
sblm nih pun dia dah mkn dah ngan best pren dia
so sekarang kami lak nak try berdua je
masa nih mmg kami g dating berdua je, anak2 tinggei kat umah....heheheheh

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

ni la hasilnya....

semenjak belajar kat NASYRAH CCC nih
mmg bila ada masa je...dgr la dia menyanyi
berzikir, n mcm2 doa la..
baca doa mkn
doa belajar
selawat
doa masuk tandas

ada sekali tuh, masa tgh dok kat tandas nih
dia blh lak baca doa belajar
tepuk dahi mama nih dengor nya
kalo dia tgh buat keje sekolah pun
mulut tuh dok berzikir, baca doa2
mmg tak kira tempat la...ikut dia je
mmg mama bangga ngan anak2 mama
alhamdulillah, tak sia2 mama hantar kakak n abg 
g tadika...
mama harap anak2 mama nih akan menjadi org yg
berguna, berilmu dan anak yg soleh n solehah
w/pun kekadang anak2 mama nih
buat mama jadi darah TINGGI
 sbbnya suka sgt bergurau pastu bergaduh...

apa2 pun anak2 mama adalah
HARTA YG TAK TERNILAI HARGANYA

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, February 17, 2011

Kenapa Lak nih???...

Aduihhhh....cakit la pulak mata belah kiri nih
kenapa lak nih????
bila tgk kat cermin tak ada pa pe pun
bila bg tau husband, dia ajak g klinik
tp tak sakit sgt pun, cuma rasa cam denyut,rasa mata kena tumbok
husband tumbok ke masa aku tido semalam???
so bila bersiap nak g keje, mekap mata beriya jgn bg nampak sgt bengkaknya...
bila dah sampai opis, cerita ngan cc
mmg ada kebengkakan di situ....
takkan KETUMBIT kot...
alaaaaaaaaa....sepanjang umur teman 2* tahun nih
tak pernah kena lagi...
jgn la tumbuh jgn la tumbuh...sakittt tau...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, February 16, 2011

tak tau nak ckp camn...nak minta segan, tp kalo tak minta, aku lak yg susah

ermmmmm...entah la, nak diminta, segan....tp kalo tak minta tak ada la pulak....sebenarnya tak kesah pun tp kena la paham keadaan kita, kenapa kita paham dia tp dia tak faham langsung keadaan kita ...kalo tak blh bln nih bg tau la, lambat sikit...tak ada la kita nih nak terhegeh2 nak mintak.....(tp sekarang tak minta pun lagi)...tau dia akan bayar, tp habaq mai laaaa...

masa susah dok cari kita, tp bila senang, bila bertembung buat2 tak nampak jew....hhermmmmmm ni la manusia kan??????tak tau nak kata apa2 dah...sbb pikirkan kawan jew...entah la, tak tau nak cerita cam mn...en husband dah dok tanya, tp nak buat camana...segan nak mintak2...kita tak minta sbb kita harap dia faham n tahu tangungjawab dia...

ikut la...janji hang tak culeh bayor dah, walaupun kekadang hang bayor 2 3 bulan sekali...sori ye teman2 sbb terpaksa luahkan kat sinih....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, February 12, 2011

AL-FATIHAH buat bapa saudara yg tersayang n understanding (AYAH AMIN)

w/bagaimanapun....kami redha dgn ketentuannya

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

cubaan pertama buat roti bakar + telur + sambal

hehehehehe....padahal senang je kan...tp nak buat cam mana...malasssssss...
tp hari nih sbb dah tak ada benda nak mkn
yg ada roti n telur je...smlm sampai dari kg pun dah pukul berapa
kol 4 pg tuh....
so buat mn yg ada je....

 ni je yg ada....disbbkan en husband tak pernah rasa
dia kata BESTTTTTTTTTTTT
bau dia mmg perut kenyang pun jd lapor...

dlm nya ada telur + sambal ikan bilis 


.
 guna benda nih je...
benda nih dah 8 tahun kat umah
tp baru hari nih pakainya
sebenarnya nih hadiah masa kawin dulu...
alhamdulillah benda nih masih elok lagi...
dengan rasminya...hari nih digunakan...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

pengat pisang bersama mak tersayang


best nya la dpt mkn pengat pisang
lamanya tak makan pengat pisang nih
ni pun kebetulan blk kg
pisang pun bawanya dr putrajaya - ipoh - kuala kangsar
dah tiba kuala br jd pengat....
yum yum yum...
aku perah santan je...yg masaknya makkkkkk...
jgn jelesssssss

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, February 9, 2011

belajar buat karipap...ye ke belajar???tipu aahh...

nie belajar buat karipap ngan mak...hehehehhe..rasanya dah 1000x aku belajar 
benda yg sama...mak pun dah tak larat nak ajor...
pernah sekali tuh aku buat sendiri...
buat ngan anak dara aku sorang tuh la...mmg jd tp 
YA ALLAH ...tuhan je yg tau mcm mana rupanya...
aku yg buat aku sendiri yg gelak bagai nak rakkkk...
hahahahahhahh...
anak2 pun pelik tgk mama dia gelak je...
bukan apa, tak tahan tgk rupanya karipap aku tuh
ada bentuknya bulat
ada bentuknya panjang2
kerekot2 pun ada....
guna acuan pun entah apa2...

tp bila buat ngan mak...
taraaaaaaaa





tepi dia tuh aku guna garpu je...
ni dah kira ujung2 la
awal2nya mak kelepet kan tepinya...
lg cantik...
buat karipap nih kol 11 mlm
esok nya bawa g genting....ehheheheheh...

p/s : bestnya kalo dpt mkn masakan mak selalu...yum yum yum



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

NAK BELI IKAN PUN NANGIS KE????

ish ish ish....nak beli ikan pun nangis? teruknya......mesti korang kata cam tuh kan???? bukannya nangis tp tahap batuk yg tak blh nak berenti sampai terkuor ayor mata....tu bukannya kira nagis...mmg otomatik keluarnya ayor mata nih....kesian kat mamat yg jual ikan tuh...apa la yg dia pikir kan kat kepala dia tuh.....heheheheh...

semalam masa g pasar tani, PUTRAJAYA...sampai2 tuh beli stok lauk2 untuk minggu nih, mula2 g beli ikan keli...ok lagi, pastu g kedai lain lak...dlm pilih2 ikan n nak tunggu siang ikan(malas nak siang kat umah) aku dilanda batuk yg tak blh nak berenti....batuk batuk batuk dan terus batuk....sampai menyorok kat belakang husband la, sbb dah tak tahan...org dok pandang2 je...malu tuhhhhh...mata dah berair dah...mesti org ingat aku kena marah ngan husband.....

bila dah siap ikan di siang, aku g la amik n nak bayar...bila mamat ikan tuh tgk aku je dia kerut kan dahi...baku bg tau la dia nak amik ikan...dia diam je...aku buat bahasa isyarat je...tp mamat tuh blur...tak tau nak buat apa...dia tengokkkkk je aku, sampai tak terkata lah...dia takut kot sbb aku nagis....mmg betul2 mcm org nangis la...

bila husband tgk mamat tuh mcm blur je, last2 dia bg tau, ikan yg bakul biru...mamat tuh bg ikan kat aku pun sambil buat muka sedih...(dlm kepala dia mcm2 dia pikir kot)...lepas bayor je aku blah la...nangis ttp nangis....

kesian kat mamat tuh....kalo org lain pandang pun mesti apa2 ntah ckp nya...dah la husbandnya botak, garang lak tuh...mesti marah kan wife dia, tuh yg wife dia nangis tuh.....hehehehe....bukannnnnnnnnnn....aku nangis sbb BATUK TAK BLH NAK BERENTIIIIIIIIII.....tu je...

SORI ye mamat jual ikan....sy tak marah awak...SORIIIIIIIII



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, February 8, 2011

Adab Minum Rasulullah S.A.W

Rasulullah SAW amat menyukai minum madu yang dicampur dengan air sejuk. Amalan ini untuk tujuan amalan kesihatan. Rasulullah SAW juga suka minum air sejuk dan mencicip madu sebelum makan apa-apa diwaktu pagi.

Antara khasiat amalan-amalan ini ialah:

1. Menghilangkan balqham (kahak/lendir)
 
2. Mencuci perut

3. Membuang sisa-sisa makanan yang tertinggal didalam perut yang tidak dicernakan dengan sempurna dan menolaknya ke usus besar
 
4. Menghapuskan sukatan dalam usus, menghilangkan senak perut dan sedu
 
5. Memperbaiki fungsi buah pinggang, limpa dan hati.

Rasullah SAW suka minum air yang telah disimpan semalaman didalam suatu bekas.

Minuman Manis dan Sejuk

Aisyah (ranha) meriwayatkan bahawa: " Diantara banyak-banyak jenis minuman, Rasulullah saw suka minuman manis dan sejuk"

Hadis bermaksud, baginda mengemari minuman manis dan sejuk, campuran madu atau nabiz (rendaman buah tamar).

Didalam suatu doa Rasullah ada menyebut " Ya Allah kurniakanlah aku dengan cintaMu yang lebih besar dari cintaku kepada nyawa, harta,anak dan cintaku kepada air sejuk"

Ini memberi isyarat bahawa sudah tentu minuman air sejuk itu mempunyai khasiat yang lebih besar. Adapun minuman jika terkumpul didalamnya kemanisan dan kesejukan akan menjadi asbab yang paling bermanfaat untuk penjagaan kesihatan tubuh badan Ini sekali gus berperanan bahan pemakanan dan mencernakan makanan yang masuk kedalam tubuh lalu menyalurkannya keseluruh anggota badan.

Ringkasan adab minum :

1. Gelas atau cawan hendaklah dipegang dengan tangan kanan

2. Bacalah " Bismillah"

3. Minum dengan tiga nafas

4. Minum dalam keadaan duduk

5. Jangan bernafas kedalam air. Setiap kali berhenti minum arahkan pernafasan ketempat lain.

6. Setiap kali berhenti minum (pada setiap penafasan) bacalah Alhamdullilah

7. Jika tidak ada tempat untuk duduk adalah diharuskan minum sambil berdiri

8. Jangan terus minum selepas selesai mengerjakan kerja-kerja berat.

9. Minum dari baki air yang telah diminum oleh orang lain, Hadis menyatakan bahawasaki baki air minuman seseorang Islam adalah ubat untuk penyakit.
 
p/s : buat tambahan ilmu untuk semua n para sahabat..
nota : batuk masih tak ok lagi.....waaaaaaaaaaaa

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, February 7, 2011

sape layan DOLLAH HAPAK PAK PAK PAK?????...

Cerita nih mmg best...geli hati tgk nya...cerita ni semalam 

ada main kat ASTRO RIA..kena pulak dia nih jenis yg 

lurus bendul...tp baik...Dollah ni tinggal dalam hutan 

dengan ibunya.Kerja dia, kutip petai,kayu-kayu herba untuk 

dijual dan untuk digunakan oleh ibu dia.Ibu Dollah seorang 

bidan kampung. Yang lucunya, ibu Dollah ni lebih advance 

dari Dollah. Dollah ni buta IT, sedangkan ibunya siap pandai 

guna GPS dan ada telefon bimbit 3G lagi....mmg canggih la 

mak dia nih...

Fizo Omar sebagai Dollah
lagu dia pun best...mmg kaw2 punya perli kat dollah 

hapak nih la( cerita A.AIDA)....tp last2nya si dollah nih mmg 

hensem...sampai org keliling tak kenal dia...

p/s : apa perasaan @ kata anda kalo anda jumpa org yg cam nih?????

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

HILANG SEMANGAT DAH....

hari nih mood nak berblog tak berapa nak sampai lagi...mana 

tak nya, batuk ni betul2 buat potong.....nak borak pun 

suara tak berapa nak clear...batuk tak henti2....dah mkn 

ubat tp mmg SAYA KUAT la...tak ngantuk la pulak....

heheheh...(xgantuk kira ok la kan?)..dah la kalo batuk 

tak hengat punya lama...mkn gula2 sepanjang masa...

mkn FISHERMAN....(jd nelayan jap)....potong tol la...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )