CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Thursday, January 27, 2011

DAH TIME OUTTTT !!!!!!!! so keputusannya......?????

heheheheh....macam2 jawapan yg ada...tp best gak buat gak buat cam nih...sekurang2nya ada jumpa member maya baru...leh kenalan....so sekarang sy bg jawapannya ekkk

8 utas rantai leher + 1 utas rantai tangan + 7 bangle = RM?

jumlahnya RM 167.70... 

jadi pemenang untuk TOP-UP RM 5 dimenangi oleh
shahanim saperi said...
saya pun nak teka gak... 8 rantai + 1 rantai tgn + 7 bangle = RM 160.00 hehehe... 
walaupun tak ada siapa pun yg tepat ttp ada yg hampir2 ngan jawapannya... nanti hanim bg no tel ekkk...nak topupkan tel awak....hehehehe...TAHNIAH
untuk yg bertuah sbb org yg terakhir menyertainya ialah
Yan said...
wlupn ade kedai topup.. takpela saya join gak suke2.. tp ade lg ke topup RM3.. setau saya celcom dah takleh topup rm3.. cume maxis jek. tak penah beli benda2 kt atas tu.. so tak pat agak.. teka jekla ni.. RM210
walaupun teka salah tapi ttp dpt gak sbb yan org yg last teka...heheheh...TQ n TAHNIAH yan....nanti bg sy no tel untuk ditopup w/pun yan tauke topup...@ pun sy kasi hadiah yg sama nilai ngan topup kalo yan tak mau topup....heheheh TAHNIAH sekali lagi... 
bagi sahabat2 yg sudi join teka2 harga yg tak seberapa nih...TERIMA KASIH BEBYK sbb sudi memeriahkan n menyuka2 kan hati masing2....
apa2 pun TERIMA KASIH for CIK JUE sbb tolong promote kan teka2 harga nih kat blog dia
(kreadit for cik jue) 
lain kali kita buat lagi ekkk...TQ SEMUA

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

KIDS & KINDERGARDEN BY SIAPA SAYA? SAYALAH..




 KLIK SINI bila anda rasa nak join...sebagai tanda sokongan untuk anak2

gambar yg dipertaruhkan
*
*
*
*
*
*


 gambar ni diambil mmg pada first day nak masuk tadika...

nama : PUTRI AINA NURBALQISZ BT TUN IMRAN
tarikh lahir : 09.03.2007

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, January 26, 2011

TEKA n dapat TOPUP....sapa nak?????

saya ada 1 barang untuk anda teka harganya

bendanya simple je...

 simple kan...teka la untuk total besar harga brg2 nih...mana la tau kot ada untung, dpt topup free...

siapa yg blh teka dengan betul , tepat , cepat dia yg dinobatkan pemenangnya..

saya bagi TOPUP RM5 untuk pemenang (betul , tepat , cepat)

n TOPUP RM3 untuk pemenang yg bertuah...haaaa..siapa yg last sekali menyertainya sblm saya umumkan penutupan nya...heheheh ...

ada ke org buat bg hadiah kat org yg last sekali menyertai apa2 program????tak ada kot kan???tak pe...saya buat...hahahahhah...selalu bg kay org yg pertama je kan????...

syarat2nya ialah :-

*nak kena ada syarat ke???? tak kot...rasa nak follow saya, follow je...tak nak pun tak apa...

* teka harga barang nih berapa jumlah KESELURUHAN brg2 diatas...

8 utas rantai leher + 1 utas rantai tangan + 7 bangle = RM?
 
* tempoh teka2 nih sampai esok (27.01.2010) jam 12.00 tgh hari tau....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, January 25, 2011

BUKU DAIRI PUNYA PASALLLLLLLLLLLL

tengah bertungkus lumus mengemaskini DAIRI....................nak 

ambik ko...sekali bos nak tgk 28hb nih....semua pakat menunduk

je...ingat senang....1 tahun punya cerita....ambik 

kauuuuuuuuuuuuuuu.....hahahahahahaha....lepas nih kalo 

tak siap gak kat opis alamatnya kena bawak balik lak...

belajar sama2 ngan anak buat karangan.....hahahahahha...

padan muka akuuuuu....nak terberak sgt baru nak korek

lubang....RASA INNNNNNNN...

waaaaaaaaaaaaaaaa....nangis la menulis untuk 1 tahun 

punya kerja....tulisan kompom dah macam cakar ayam..

pastu cakar setan...last sekali cakar iblis...janji bertulis...

tertonggeng2 gak la si EZA, CHIK JUE , CIK KEM, CIK BAL, N semua yg terlibat

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

MASIH PANASSSS LAGI...

semalam anak teruna mama nih, demam lagi...panas lagi...petang smlm bg g klinik,orgnya jgn cerita 
la, mmg ramai...nasib baik awal sikit so dpt la no 19...ok la tuh dari puluh2...bila tiba time c DR...
DR suruh ambik darah sbb dah 3 hari...bantai dia meraung tak mau ambik darah...ok lagi, pastu 
DR suruh masuk ubat bontot, lg kuat dia meraung...last2 minta kat Dr nak buat sendiri kat umah, 
sbb dia tak nak nurse yg buat...mmg blk umah masuk la ubat bontotnya...tp ttp meraung gak....
tahan kan jugak la...bila dah dlm kol 8 lebih tuh dia cam sakit2 badan n kejang....hiiiiii tak tau la....
mmg mama risau sesangat, dlm kepala nih dah mcm pikir....dia suruh picit2, bubuh minyak...mmg sampai 
dia tak duduk diam la...sbb sakit...mmg melompat2 sbb dia nak ilangkan sakit....kesiannya anak 
mama nih...bila kita tanya abg sakit tang mana lagi...dia bg tau kat pelipat kaki tgn, siap bg tau lg, 
tu syaitan yg cubit2...nak tergelak pun ada...so mama pesan la kat dia, kena rajin solat, sebelum tido 
baca doa tido, dengar cakap mama n ayah, jgn melawan....semua dia angguk je...hermmmm...abang abang...hari nih si ayah cuti lagi sbb jaga si abg...kesian kat ayah, siang jaga anak, bila mlm je g 
berniaga lak...sori ye ayah sbb menyusahkan ayah....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, January 24, 2011

DAH 3 HARI DAH....

ermmm...hari nih dah 3 hari dah anak teruna mama demam...semalam mmg betul2 panas la...sampai cecah 39.3'C...itu kiranya buat kali ke 3 cek suhu dia...last2 bg ubat bontot...mmg meraung la...tp sempat la tanya kat dia, nak mama buat ke nak g hospital,Dr yg buat...keputusan dia mama yg buat...masa dia menangis kata sakit tuh, mama nih dah menitik air mata dah...tp ku tahan kan juga Jebat...ni sekarang nih ada kat umah ngan ayah dia, ayah punya turn cuti, esok kalo demam lg mama la pulak yg cuti...tp kalo mcm tak ok gak, jap2 g ayah dia bw g klinik...demamnya dari hari sabtu hari tuh...masalahnya, bila mkn ubat pastu dlm 2 3 jam ok, pastu balik demam nya...tp mmg mlm tadi la paling panas...nasib baik si ayah tak keje...kira kuat lagi la mama nih, kalo tak mmg mama nangis je la...sbb kesian kat si anak...

lain lak ceritanya si kakak (aina)...sebok dok tanya mana abg, knp abg tak sekolah...dia pun sebok tak nak g sekolah sbb dia demam...mmg nangis la pagi2 nih..tahan kan jugak la telinga...hantar g sekolah, bg tau teacher yg si abg tak sekolah hari nih, tp teacher risau la pulak, takut kang dia nangis sbb si abg tak ada...tak pe, kakak pandai, baik, comel, cantik....kompom tak nangis...teacher senyum je..

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Sunday, January 23, 2011

RAJINNYA LA HAI MEMASAK...ANAK SAPA LA NIH..

hari nih mkn bihun goreng je merangkap sarapan pagi hingga 

 makan tgh hari....smlm pun cam tuh gak...pagi n tgh hari 

mkn nasi lemak kukus...member dtg umah dalam kol 4 lebih 

pun jamu mkn nasi lemak...hehehehe...ni lanamanya

 ORG RAJIN MAMASOK....jgn ikut teman tau...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, January 22, 2011

PERGHHHHHH....


 ni la hasilnya rebatan hari selasa lepas...sorang sebiji kau...

mama n ayah pun tak ada lg...ni belinya kat kedai basikal 

belakang warta...balik dari beli basikal hari tuh, terus 

je naik....nasib baik la kereta blh bwk nih...cuma 

terseksa sekejap la....sekarang nih bila time ptg je, 

blk dr sekolah je...terus cari basikal n posing2....main 

nya tak la ke taman, cuma main kat depan umah je...

lagipun koridornya blh tahan luasnya...blh la deme 

nih main2...lg pun deme nih tak berapa cekap lagi, so 

baik main2 kat kwsn umah....lg pun kan nya ada 

org nak bising pun....mmg habis hati la budak 2 org nih....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, January 20, 2011

panggung wayang mana ada blh mkn c/chop?

sempoi...hari nih sempena hari THAIPUSAM....kami 

sepupu sepapat...telah menonton wayang dari pukul 3ptg 

hingga 5 petang...sambil mkn c/ chop lagi....ada tak 

panggung cam nih? tak ada kan???kan????

sempoi tak?????hahhahahahaaha....hari nih kami telah 

melayari channel 480 (astro) ....layan cerita NGANGKUNG....

kat umahhhhhhh....siap syer lagi...half2...sempoi kan??????

sebelum layan wayang, kami masak dulu...c/chop , coleslow,

 kentang putar, dan air orenn....sambil tgk wayang macam2 

blh buat...lipat kain, baring2, anak2 blh golek2....macam2

 la...channel nih tempoh dia 48 jam...cerita NGANGKUNG

 jeeeeeeee....ko layan la sampai terbalik pun....tp cerita dia

 ok la...blh la tahan....layannnnzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, January 19, 2011

bestnya dpt dot dot dot (IKEA)

bertuahnya la pemegang no 0770.....pemilik asal adalah 

OHANA...tp sayang 1000x sayang...ianya diperolehi oleh

salah seorg sahabat opis aku....huhuhuhuhu....sbbnya 

dia gantikan tempat aku....17hb Januari lepas ada 

MAKAN MALAM JPA, di PICC bersama2 

dgn PM kita...nama aku naik untuk mkn malam tuh, ramai

gak la yg terpilih...kalo tahun2 sebelumnya dia offer kat 

staff2 sapa yg nak p...tp tahun nih lain plak, JPA pilih 

je...aku tak p sbb anak tak ada siapa yg nak jaga, nak 

harapkan husband, kesian la pulak...tak pe la aku tak 

yah p...tup2 semalam keluar keputusan untuk cabutan no 

bertuah, sekali nama naikkkkkkkkk daaaaaaaa....

best nya ( tumpang gembira)...hadiahnya ambik kat 

JPA,CIBERJAYA....tau tak dpt apa??????? tp ni lebih 

kurang je...yg betul2 nya tak jumpa la pulak...

hasil en.google

warna merah , lapiknya kain, kaki besi ( bukan kaki bangku nih la) tp lebih kurang la...

BESTKAN??????....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bertuahnya hang arip(peganti)...tahniah ekkk...no tuh mmg 

ada ong la...0770...

kiranya bulan nih mmg byk ong la...ni kiranya HADIAH KE-3 

yg aku dpt...

ALHAMDULILLAH...rezeki ALLAH..

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

PUKUL 8 MKN, PUKUL 10 MKN LG..

makan je kejenya...kol 8 mkn nasi lemak KAS-KAS...

ni pun ada bunga2 ngantuk dah...kol 10 mkn lagi...

tp kali nih mkn kauci....beli 1 peket RM2 syer 

mkn untuk 3 org( eza n bro yazid)...tetap tak abis gak...mau minggu 

depan baru habis...kang petang sambung mkn lagi, 

cover untuk besok punya sbb esok cutiiiii...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, January 18, 2011

JALAN CAM KURA2...

sakitnya kaki ( anak jari kaki kanan)....mana taknya, smlm entah cam mana tersepakkan

 tumit si kakak...dia nya tak sakit pun, jari kaki mama yg bengkak...nak jln pakai kasut keje

pun sakit nih...malam td punya denyut, nak tido pun tak selesa...tp bila tgk pagi nih, bengkak

sikit n merah...tak bubuh ubat pun...waaaaaaaaaaaaa....takitttttt....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Fashion Bag Lucky Draw

best kan bag nih????/....wahhhh...apa lagi..meh kita 

ramai dok serbu HANA KIRANA...

sape2 yg nak join KLIK SINI tau

hadiah2 yg comel ditaja oleh...




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, January 17, 2011

SEMALAM punya cerita...

tak ada la best mana pun...sbbkan tak tau nak tulis apa...aku tulis la smlm punya...heheheheh...smlm dlm kol 8 pg en. husband dah kuar dah g outing kat banting (morib @ bagan lalang)...bila dah kol 9 pg cam tuh, mcm boring lak...bila pikir2 blk, kalo g mandi kolam pun best gak nih..so aku amik tel n msj kat sepupu, ajak p sama, dia bw anak dara dia n aku bw hero n heroin g sana, mula2 tuh tak bg tau pun kat anak2 nak g mandi kolam, bukan apa kang bising, tak larat nak layan soalan per soalan dr depa...penat...bila dah siap2, gerak g umah sepupu dlm kol 10..bila dah sampai tunggu dia siapkan anak lak...tok tek tok tek dah kol 10.30 pg...so kami pun gerak la, naik kete aku...bila sampai je kat food court @ swimming pool tuh...tgk2..dah TUTUP..mak aiiii kecewa nya...anak2 bising nak g...rupa2 nya..jadual dia...

9 PG - 11 PG , 1 PTG - 3 PTG, 5 PTG - 7 MLM

nak tunggu kol 1 lambat lg...last2 nya kami pakat p ALAMANDA lastnya...g cari lauk....tak sampai 1 jam pun kami kat ALAMANDA tuh sbb nya bawak rakyat...itu pun rakyat letak dlm troli, kalo nak bg jln alamatnya merata alam deme pegi..dlm kol 2 jugak la blk umah...berjalan @ shopping tanpa en. husband...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, January 13, 2011

berat nya kau nih!!!!

"Kira bebanan blog anda di sini. Blog di nilai dari segi Size, Load Time dan Avarege Speed per KB. Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di bawah paras 100kb. Bagi Load Time dan Avarege per speed per KB pula, ianya bergantung pada kelajuan internet anda.
Jika blog anda bersaiz lebih dari 100kb, cuba kurangkan beban pada blog anda."

itu lah yg diperkatakan oleh TIMBANG untuk blog kita...

blog nih punya la berat....tau berapa??????tak sanggup nak bg tau...mkn byk sgt...
Size : 234.86 KB
Load Time : 0.88 second
Avarege Speed : 0 second

kalo nak rujuk untuk blog masing2 g KAT SINI...


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

5 sebab kenapa golongan bekerjaya menolak sarapan....

Terdapat satu pepatah Inggeris yang berbunyi
Eat breakfast like a king, lunch like a prince, and dinner like a pauper

bermaksud “Bersarapanlah seperti seorang Raja, makan tengahari seperti seorang Putera, dan makan malam seperti si papa kedana”

Apakah yang cuba disampaikan menerusi pepatah ini? Mari kita tafsirkan bersama keratannya yang pertama, iaitu bersarapan. Di permulaan pagi, yakni awal pagi, kita memerlukan sumber tenaga yang mencukupi agar tubuh badan dapat memulakan aktiviti seharian dengan baik. Tambahan pula, badan kita kekurangan bekalan nutrien dek kerana ‘berpuasa’ sepanjang tempoh 8 jam tidur.

Ya benar, kita semua menyedari akan hal ini, namun masih ramai di kalangan kita yang kurang peka sekaligus mengabaikan pengambilan sarapan, terutamanya mereka yang sangat sibuk dengan bidang kerjaya yang diceburi.
Di sini, aku ingin menyenaraikan 5 sebab utama mengapa kita sering mengabaikan sarapan. Kita mulakan dengan…

1Tiada Selera
Faktor: Bosan dengan menu sarapan yang sama, tiada selera untuk bersarapan. Sampai satu tahap, boleh membawa kepada rasa mual (nak muntah).
Penyelesaian: Variasikan menu sarapan anda. Cari sesuatu yang melazatkan, tetapi masih dikategorikan sebagai berkhasiat. Bangun lebih awal dan berikan masa 1-2 jam selepas bangun sebelum menikmati makanan. Bahagikan juga makanan anda kepada beberapa hidangan kecil, dan makan secara berperingkat.

2 - Masih Mengantuk
Faktor: Barangkali tidak cukup tidur, atau memang cukup tidur, tetapi gaya hidup dan pemakanan yang ‘lemah’ menjadi faktor kepada kurang kecergasan.
Penyelesaian: Tidur sekurang-kurangnya 8 jam sehari, amalkan pemakanan yang seimbang dan fokus makanan yang kaya dengan micronutrien (vitamin dan mineral), lakukan senaman 2-3 kali seminggu.

3Kesuntukan Masa
Faktor: Kononnya takut dimarahi bos, atau sengaja nak tunjuk lagak rajin, menjadi staf yang pertama sampai di tempat kerja. Sampai di pejabat, tugasan semalam masih bertimbun-timbun. Nak tak nak, sarapan terpaksa dilupakan.
Penyelesaian: Disipilinkan diri agar tidur lebih awal, dan bangun lebih awal. Sediakan sarapan ‘segera’ seperti roti bakar bersama segelas susu rendah lemak. Jika tidak sempat untuk menikmatinya di rumah, jadikan ia sebagai bekal apabila ke pejabat.

4Faktor semulajadi “Tak biasa”
Faktor: Tidak biasa bersarapan sejak dibangku sekolah lagi (ketika waktu rehat pergi ke perpustakaan). Tabiat ini terbawa-bawa hingga ke alam pekerjaan.
Penyelesaian: Mulakan pergaulan bersama mereka yang ‘kaki sarapan’ (teman untuk bersarapan) dan berbincanglah sesuatu yang menyeronokkan antara kalian.

5Takut Gemuk!!
Faktor: Fobia terhadap peningkatan berat badan.
Penyelesaian: Makan secara teratur dan secara ala-kadar tidak akan membuatkan anda naik berat badan. Jika masih berasa was-was dan takut, sila kawal pengambilan kalori ketika bersarapan agar anda tidak melebihi had.

Apa akan terjadi jika saya tidak bersarapan? Jawapan kepada soalan ini aku rumuskan dalam persamaan berikut:

Tidak bersarapan = Metabolisma tubuh terjejas = Tubuh badan lesu = Metabolisma jatuh = NAIK BERAT BADAN.

suber asli (mcm2 ado) : SS
AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, January 12, 2011

Pagi2 buta ko dah buat a** hilang mood ekkk???

huuuuuuuuuu....mmg panas la pepagi nih....elok2 mood 

baik, dah jadi entah apa2...tak ada ape pun sebenarnya...

ada la sorang hamba allah nih...pg nih aku g beli mkn
 
kat cafe...dah beli siap semua, beratur la nak bayar...

masa beratur tuh, ada sorang nih, syilingnya jatuh so

yg aku nih yg pemurah n baik hati, tolong la dia kutipkan 

syiling tuh (niat ikhlas)...bila dah ambik n aku letak la 

kat dia...bila dia dah abis bayar blh dia buat muka 

mcm aku ni nak duit dia....jgn kata nak ckp terima 

kasih, senyum pun tak....bukan setakat senyum, 

toleh pun tak.....huhuhuhuhu....tak heran pun sebenarnya...

mcm la byk sgt duitnya....sekupang (10 sen) je...

tak hinggin aku....erkkkkk...ada gak org yg cam nih, yg 

tak tau nak hargai org lain n tak tau nak berterima 

kasih langsung...dasar KACANG LUPAKAN KULIT....

(kategori org cam nih)....tp apa2 pun, aku tak kesah pun 

cuma terkilan sikit, masih lg ada org yg camnih, padahal 

dia mmg kena jumpa ngan public pun....heeeee....manusia

manusia....


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, January 11, 2011

GA 3rd blog besday

KLIK SINI bila anda nak join demi hadiah2 yg best2...

1. blog make-over 1 : 2@3 column + template background + header + footer banner + susunatur widget + watermark + signature

2. header + footer banner + watermark + signature


3. header + watermark


4. watermark + signature

wow...hadiah yg mmg menarik dan debommm...uuuuuu...
best tuh ada watermark..ada footer banner n mcm2 ado...
mmg best...apa2 pun, tahniah kat kak yong sempena 
3 tahun telah ber blog n byk benda yg dikongsikan
tahniah sekali lagi... 

KAK YONG... saya pilih yg semestinya no 1...meriah

gitu, bukan apa...sy punya blog nih mcm suram 

je..mesti org yg dtg kat umah saya ngantuk...kalo blh 

nak yg ceria2 n sejuk mata memandang...hehehe



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Gaban's Lovely Craft & Embroidery Giveaway 2010


Hadiah pertama (1 pemenang)

Sulaman percuma pada baju kurung, lengan & bawah baju sahaja . Corak akan dipilih sendiri oleh tukang jahitnya.

Hadiah Kedua (3 orang pemenang)
Sulaman Tuala. Anda boleh rekues nak sulam nama atau apa sahaja yang anda inginkan.

Jom ikut serta ramai-ramai!!!
 

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

LYNN'S BURSDAY GIVEAWAY

sempena BiRthdaY tuan rumah....diucapkan 
SELAMAT ULANG TAHUN....
semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan 
segala urusan di dunia dan akhirat...

kepada sesiapa yg nak join GA nih...KLIK SINI TAU...

magsa2 tag :

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, January 10, 2011

Ist ever GiveAway

wow...hadiah yg mmg best...bukan senang nak dpt hadiah tudung cam nih...apa lagi tunggu 

JOIN la...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Contest Jelingan Manja

manjanya jelingan tuan rumah....hehehehe...tomei2 gitu...

gambar yg dipertaruhkan ialah...
**
**
**
**
**
 gambar Mrs.Imran ngan anak gadisnya..nih dah kira jelingan
 paling manja la buat masa sekarang...
hadiah2 pun blh tahan...bykkkkk...
apa lg tunggu meh la  
 
 
Hadiah -hadiah untuk pemenang:


Hadiah pertama : 
1 pair Geo lens with cute lens case or 2 shawl+inner


Hadiah kedua:
1 pair Geo lens or shawl+inner

HadiaH ketiga:
shawl + inner


Saguhati:
2 x Shawl
 
mangsa tag

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

"My Girl Want This Skirt Giveaway"

tomeinya la skirt nih...suka3...
 
Hadiah yang ditawarkan:
  • 1 x Hadiah utama ( Skirt di atas)
  • if penyertaan bertambah..hadiah saguhatai mungkin akan disediakan...bergantung kepada penyertaan...
id follower : Mrs.Imran82 (sakila)
no follower : no.26

haaaa, apa lagi...JOIN la...KLIK JE SINI

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Sunday, January 9, 2011

mak dah blk dah....huhuhhuuh

hari nih mak aku dah blk kg dah....huhuhuhu...2 minggu 

dia dok kat putrajaya nih..hari rabu hari tuh my sis 

dtg ambik mak, tp hari nih baru blknya, tak 

best nyaaaa...td masa anto mak kat jalan duta   ok ja....tp 

bila mak naik bas, anak perempuan aku nangis bagai nak 

rak...1 jalan duta blh dengar suara dia...mak pun sama 

sedih sbb dia dah bela cucu dia sebulan lebih kat kg, 

tiba2 kena pisah....huhuhuhu...smlm dah puas bwak mak 

n my sister g genting, tp kami g dah pukul 11 lebih gitu...

balik dlm kol 3...tak buat apa2 pun just pusing2 je...

nak bg mak merasa g GENTING....esok start la balik 

rutin harian ku ngan anak2 yg kecil n besarrrr....

ermmmmm...tak best ar mak tak ada, tak dpt nak mkn 

masakan mak dah, nak mkn pun kena tunggu blk 

kg la pulak....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, January 8, 2011

1st Giveaway Tinie (zon2u)

jom kita JOIN ramai2....KLIK TANG NIH...

ish ish ish..terbekenan dgn GA nih...byk nya lah hadiahnya(misteri2 belaka)...hehehhehe..tu yg semangat nak join nih...

mangsa2 tag...

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, January 7, 2011

"GA:: ole-ole dari Semporna"

 bestnya g SABAH...g semporna na lagi...cantikkkkk...
best lak tuh hadiah2 nya...harap2 ada peluang untuk 
Mrs.Imran nih...

kwn2 nak join tak? haaaa...KLIK SINI tau..untung ada tuah..

barisan2 hadiah nya...bukan senang nak dpt nih, 
kalo tak pegi SEMPORNA, tak ada peluang nak merasa...



tag 

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

SAKINHANI GIVEAWAY


HADIAH2nya...

 pashmina 

inner syria cotton shj...

nak join KLIK SINI tau..

tag:

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

SABOOOO je lah...tak ade koje ke????

hahahhah...mmg sabo je...tak ada keje ke?????mana tak 

nya, tgh gila kan GA...saja suka2...pulun baikkkkk punya...

sbb tak ada apa yg nak diceritakan buat masa 

sekarang....hehehehhe

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

MaMa3H Giveaway


tahniah untuk blog MaMa3H n success selalu..

sape2 yg nak join...meh KLIK SINI

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

1st GA - Birthday Giveaway

sempena birthday tuan rumah, sy ucapkan 
SELAMAT ULANG TAHUN...
semoga dimurahkan rezeki n dipermudahkan segala 
urusan dunia dan akhirat...aminnn

apa lagi tungguuu...jom kita serbuuuu...JOIN la...

sy tag

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, January 6, 2011

1st Giveaway by HEZE SUZE


sapa nak kasut nih....nak!nak!nak!

haaaa...kalo nak... JOIN tau...

tag kattt...


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

♥ MaMa CyDa 1st GiVe aWaY ♥


kalo kawan2 nak join GA nih...meh klik kat SINI tau...

kita memeriahkan GA sahabat kita nih...


tag
ayu
eza
bal

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, January 5, 2011

Giveaway - Saya Nak Kain Tu!!!

kalo kwn2 nak join...KLIK SINI tauuu

bast jugak GA nih...Saya nak Kain Tu!!!!

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

KAMI 2nd Giveaway

kalo kwn2 nak join KLIK SINI tau

 nak join la KAMI 2nd Giveaway nih...hadiah mmg 
boleh tahan...kalo nak 
sampai ke sana tak tau la bilanya..menang2 diuntung 
dpt menang tuah GA nih, alhamdulillah....

best kan hadiah dia?...heeee besttttt

jom la join...tarikh last 23 Jan 2011...sempay lagi nih kalo nak join

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

besday giveaway

kalo kwn2 nak join KLIK SINI tau

 jom lah kita sama2 join GA nih sempena besday ain

pada 24 JAN nih...
tujuan sy join GA nih...untuk memberi sokongan kepada puan rumah...dan menambahkan sahabat2, lagipun besday kita dibulan yg sama cuma haribln je lain...sy sehari sblm ujung bulan...

hadiah dia mmg best n mmg teruja...bukan senang nak dpt hadiah nih...apa2 pun SELAMAT HARI LAHIR buat puan penganjur...semoga :

dimurahkan rezeki
dipermudahkan segala urusan dunia n akhirat
menjadi ibu yg soleh n isteri yg bistari

bestkan hadiah dia...

saya cuba tag kan..

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, January 4, 2011

g shoping kat GIANT SRI KEMBANGAN pulak...

 tak ada keje kan????gambo jalan pun nak ambik gak....heheheheh...mmg tak ade keje pon...sampai en.husband bising la, gambo jalan pun jadi cerita....saja je...apa guna ada hp yg ber camera kan???...


   ni pun gambo lagi...saja je, hari hujan la pulak masa 01.01.11 tu..sama kuar dri umah tak hujan pun...bila dah tiba tgh2 jln hujan la pulak...tak pe bukan nya basah pun, dok kat dlm kereta kan...ni kat simpang 4 yg menghala ke pasar borong tuh...tahukan?????



 tu diaaaaa....GIANT besaq...ahahhhaha...mcm tak nah g GIANT je...gataiiii....



 simpang masuk pun nak ambik....melampo toi la ohana nih....mmg sah2 tak ada koje...



kesian kat mukish kena dok kat dlm troli....bukannya apa
 kalo diaorg berjln semua tmpt dorang g...1 keje lak nak kejar, kalo sorang tak pe, nih berdua...deme nih kalo dah berdua semua blh jadi....yg si aina pun dok dlm troli gak tp troli 1 lagi...
 tgk la gaya anak dara sorang nih, dah ayu dah, siap pakai tudung lagi...tp blh lak dia bergayut kat troli...last2 dia ckp apa tau tak???..."dah mcm mony**" katanya...yg mak tok( opah ) dia dah gelak2 dah..masa dia buat cam tuh, troli tuh berjalan tuh...




tgh dok bedek2 barang masing2...yg si aina beli coklat m&m tuh, yg si abg beli biskut yg ada gula kat atas nya...selagi tak dpt, selagi tuh la bisingnya...



 favourite tuh...tp tak beli pun...eeeeeee...tgk la, TONGKENG AYAM pun ada jual tau....ish2...sapa yg suka sesangat tuh blh la cr kat GIANT nih...





ala2 model coklat
 dah macam2 gaya dah...lama no nunggu ayah tel...


tgh shopping sabun basuh tangan...

bila dah abis sini...terus g kedai gunting rambut...gunting rambut si abg...tgk la rambut dia, dah panjang sgt, kalo lambat lagi potong nya, mmg demam la jawapnya...ni pun kalo tak, tak potong lagi tp disebabkan si aina kalo bergaduh ngan abgnya mesti tarik rambut, sampai melalak la si abg rambut kena tarik...tu yg potong gak...lagi pun dah nak buka sekolah....masa potong rambut tuh, si mukish nih blh lak gelak2 bila potong bhgn belakang(ekor rambut)...geli katanya...RM6 untuk budak...siap buat pacak2 lagi rambutnya...tp tak snap pun, terlupa nak snap...

lama jugak la kami kat GIANT nih...pusing2 je...hehehe.....kesian kat mak tok sbb kena ikut kerenah anak menantu dia...berjalan jeeeee....bila lagi nak g jln2 kan mak kan???



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, January 3, 2011

Hari PERTAMA aina ke tadika, betul2 tadika la..NASYRAH CHILD CENTRE

hari nih kol 5.00 pg mama dah bangun siap kan sarapan utk mukish n aina...bukan buat apa sgt pun buat roti ngan sosej je...mama n ayah sekali bawa bekal...

simple je kan...sebenarnya kosong je, hanya ada mayo je...itu pun tak abis gak...

tp hari nih ayahnya yg hantar....aina kena bangun awal sbb liat nak bangun tido, mmg payah sesangat la...si abg lambat sikit gerak dia,sbb dia mmg sekali gerak dah bangun...senang je...bila dah siap..

 sempat lagi nak ber posing...


si abg nih mmg pagi muka tak pernah nya nak senyum...cam nih la dia pepagi...

risau gak si aina g tadika..bukan apa selalu nya tadika yg mmg untuk jagaan biasa nih, tp kali nih mmg dia masuk kelas untuk belajar, tak bawa botol pun, dah pesan siap tak blh nak bw botol g sekolah, nanti teacher marah...nasib baik dia ok...

bila dah sampai sekolah, mama lepak la kejap, pesan apa2 yg patut...last2 si aina nih suruhnya mama dia blk, dia tak kasi tunggu...kita nih saja ja nak tunggu risau gak...tp dia mmg tak heran la...lagi pun si abang nya ada...bila tgk2 si abg ni dpt kelas


haaaa... tu dia, ada 17 org dlm 1 kelas....ok la...

si aina pulak kelas 4 tahun...4 SMART...ada 1 kelas je...blk dr tadika kol 430 ptg, tgk ok la...tp tanya gak, apa dia buat kat sek.,siapa nama teacher, mkn apa, sek best ke tak....mmg jwpn yg dia happy la....
tanya gak belajar apa hari nih, dia kata tak belajar pun, teacher ajar menari je...siap buat gaya lagi tuh, dah la tuh, gayanya siap buat kat dlm kereta, tak sempat nak tunggu kat umah dah....aina aina..yg si abg tak ada apa pun, dia biasa la....

**tu la kisahnya si aina bila hari pertama ke tadika NASYRAH CHILD CENTRE...harapan mama,biar anak2 mama 

# jd org yg berguna
# dpt pelajaran yg diajar oleh teacher
#mengenal huruf n nanti blh ajar mama terutamanya guna sempoa..
#anak2 mama nih la harta yg paling berharga, tak blh dinilai dgn intan dan permata
# LOVE U SO MUCH...n LOVE U 2 en. husband

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )