CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Sunday, October 31, 2010

DAH JUMPA BALIKKKKK :))


ALHAMDULILLAH......subang si aina nih dah jumpa blk.....

si abang nya jumpa kat lantai meja mkn....SYUKUR la sesangat....

tp tetap tak pakai gak risau hilang lagi...buat masa sekarang nih biar

dulu pakai sebelah lain sebelah lain....nasib baik la jugak tak menyapu

sampah lagi...kalo tak mmg kompom ilangggggg....ALHAMDULILLAH...

ni la dia subang nya yang hilang....tp sekarang dah jumpa balik....ALHAMDULILLAH

ni pulak subang yang sementara kena pakai...tp sekarang tetap pakai lagi....

subang ni subang mama aina masa kecik dulu sampai tahun 2009 (1987 -

2009)....kira nih pusaka mama aina la....mama aina pakai dari

umur 5 tahun...bila dah 2010 baru tukar yg baru....nak merasa...tp sekarang

turunkan kat anak dara pulak...


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, October 30, 2010

SUBANG HILANG

YA ALLAH....mana la perginya subang si kakak (aina) nih...dah

jenuh dah mama nih mencari...bila di tanya katanya jatuh

kat bilik air...bila cari tak der la pulak....mana la peginya

subang kakak nih?....dah la nak dapatkan 1 pun payah...last2

pakai sebelah lain yg sebelah lagi lain...pastu bising kenapa tak

ada gayut2....mana mama nak cari nih kakak....dugaan tul la...

kalo tak bg pakai kang takut tersumbat lak lubang nya...pakai je

la sebelah lain sebelah lain....penat la ngan kakak nih....tahun

lepas cincin....1/2 tahun gak la...last2 ada jumpa...pastu tak pakai dah...

ari nih subang lak...tak tau mana nak cari dah...tunggu ayah balik la

jawabnya...KAKAK KAKAK...


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

SEMPENA HARI GAJI

Ni ada cerita sikit....cerita pasal makan....ehhehehehehehe..tp kedainya lain2 tau...tak sama...
meh kita layan jap......

CHOP N STEAK KAT SERDANG


makan chicken chop kat CHOP N STEAK kat serdang....kedai nih mmg lama gila la tak p...ari tuh pegi pun sbb dah tak larat nak mkn yg sendiri buat...sekali sekala layan la kat kedai gak...gamb
arnya tak cantik sangat la....sbb dah lapo so rasa nak mkn cepat2....hehehehhe....so ambiknya pun ala kadar je...nih yg aku n anak2 mkn....


yg nih husband punya....kompom ayam n kambing...tu je....

SIZZLING YEE MEE KAT ALAMANDA


makan sizzling yee mee kat alamanda...ni dah lama tak layan nih...ni pun kebetulan g beli brg2 dapur untuk buat stok sementara en husband tak der kat umah...masa nih mmg tgh panas gila....nak mkn pun lambat, sbb panas....sakit mulut dibuatnya...sambil2 mkn nih,blh layan cerita CHINTA.....


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, October 29, 2010

SELAMAT SAMPAI.......


ALHAMDULILLAH....selamat sampai gak kat opis....hari ni first time bawa kereta g kerja....selalu mmg en husband yg hantar, tp hari nih dia tak der la pulak, balik ipoh...ada org kawin lak ari nih ngan besok...ahad kot baru balik nya....so semalam aku hantar en. husband g bukit jalil, dia g naik bas je....so hari nih mmg bangun awal la...kol 5 dah bangun...lagipun mlm tadi bukannya tido sgt pun...abg sayang tak der...so tido pun tak lena...dah tinggalnya 3 beranak je...dlm kol 6.10 minit tu aku gerak anak2 suruh mandi,yg si abang nak g tadika, yg si adeknya pun kena mandi gak,tp ta hantar g umah pengasuh, tp aku bawa g opis...1 hari suntuk la jawapnya dia duduk kat opis, tolong aku buat keje....nasib baik la keje2 aku dah siap cuma nak tunggu CC lulus je lagi...ok sikit la...aku tolak dari umah tadi dlm kol 6.50 pg...masa tuh jalan tak sesak sangat so aku tak la mengelabah gajah bila bawa kereta...sampai kat opis, aku org pertama yg punch card...6.59 pagi....wowwwwwwww...mmg tak pernah lagi la dlm tahun nih aku dtg seawal ini.....SYABAS LAAAA.......BERJAYAAAAAAAAAAAA.....tp mmg en husband asyik call je sbb takut aku bawa kereta, tak berapa nak yakin bawa kereta ke opis, ngan parking lagi, ngan anak2 lagi....tp ALHAMDULULLAH....anak2 aku paham...deme pun tak byk cerita, tak bising...BAGUS LA ANAK MAMA NIH.....mama sayang kamu semua....muahhhhhhhhhhh

bekalan dari pagi sampai ke tgh hari...ada lagi, kek coklat...pun belasah je...mana yg kwn2 mama bg tu yg dia mkn...mkn, potong kertas,mkn,potong kertas...naik bersepah la tmpt...

makanan tengah hari tadi...burger daging tanpa sos...ajak mkn nasi tak nak..roti tak abisnya....mkn daging je...

ni dia yg suruh tangkap gambar dia sekali lagi...katanya yg tadi tuh tak cantik sangat...

sambil mengunyah daging sambil tgk cermin

sambil mkn tgk cermin...sbb?sbb takut mulutnya comot...kalo mkn mmg mulut tak kasi comot...minum pun cam tuh gakkk...


ni masa blk dari kerja...dah tak tahan sangat nak tidonya...dari opis lagi dah, lg 10 minit je nak blk, dia mmg dah tak tahan sgt2 dah...mula nya tido kat kerusi opis je...itu pun gagah g toilet basuh muka dia, tak nak bg tido....tp bila sampai je parking kat umah....ni la jadinya, nak dukung naik tingkat 12, mak aiiiiii....berpeluh dukung nya,,,,,bukannya ringan 16 kilo tuh....mmg semput la...dah la pakai kasut tumit....mmg mengigil kaki...


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

BABY AND TOYS CONTEST

by
http://dilazfamily.blogspot.com

tarikh tutup : 30.11.2010

gambar yg dipertaruhkan
*
*
*
*
*
*
nama si manja : PUTRI AINA NURBALQISZ BT TUN IMRAN
umur si manja : 1 tahun 3 bulan ( sekarang 3 tahun)

tag kat :

http://airisnaufal.blogspot.com/
http://anna-jueanna.blogspot.com/


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

FIRST TIME TOP 10!!!!!!!!!



Baby Raya Baby Bergaya Contest by Ibu_Batrisya




ALHAMDULILLAH.....happy nyaaaaaaaaaaa.....aina tersenarai dlm TOP 10...harap2 anak mama nih bertuah....NO 63...

GOOD LUCK 4 AINA







AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, October 21, 2010

MALAS MELANDA

arggggggghhhhhhhhhhhhhh....malas dah melandaaaaaaaaaaaaaaa......nih dah berapa hari dah tak bukak bloggggg....malasnyaaaaaa....malas dah dtg....tak blh nak halau...camner nih??????
lagipun tgh pening nak buat surat...banyaknya....nak create ayat lagi....punggahhhh...nih pun ada lg yg tak buat lagikkkk....

TAPI dlm malas2 pun....aku tgh kumpul hobi baruuuu....tak sabarnya nak tunggu gaji....tmpt dah servey...harga brg pun dah blh agak...barang apa yg nak pun dah senaraikan....bagus bagus....tak sabarnya....nampak gayanya, blog nih tidor sekejap la...nanti bila dah sampai masanya....kita bangun balik......YIPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, October 14, 2010

KaLO BeRpAcArAn - SUHAIMI MIOR HASSAN / ANA RAFFALI & ALTIMET

Lagu baru ini sungguh catchy. Ramai yang suka dengan lagu ini sebab bukan sahaja gandingan dua penyanyi baru bergabung dengan artis lama menjadik tapi iramanya juga memang boleh dilayan.

Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang
Chorus
Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman
Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya
Ulang Chorus
Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah
Ulang Chorus
Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
Bertambah sayang (nanti confirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
Biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, October 13, 2010

The Way They Sleep Giveaway

http://hafizahismail.blogspot.com/2010/10/way-they-sleep-giveaway.html

salam dear...
hari nih ohana nak join contest nih..
harap2 ada yg terbekenan....
*
*
*
*
*
*
gambar yg dipertaruhkan disini
*
*
*
*
*
al-kisahnya....

ni masa 2nd anak dlm pantang lebih kurang seminggu lebih umurnya...
kalo nak ikut kan memang aina nih jenis tidurnya mengiring
dan tangan mesti dok tongkat dagu...kalo tido camnih
mmg lama la tidonya...lagi pun ni waktu tengah hari
tu yang berkemban je sbb panas...sekali sekala kita betulkan
tidur telentang, tp tak sampai seminit dia dah berbalik ke asal...


Nama si Manja : Putri Aina Nurbalqisz bt Tun Imran
Umur sekarang : 3 tahun 7 bulan


AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Baby Raya Baby Bergaya Contest



http://wardazri.blogspot.com/2010/09/baby-raya-baby-bergaya-contest_15.html

menganjurkan contestnya bersama penaja hadiah ialah :-

http://wmaziati.blogspot.com/

http://rashleyhafiy.blogspot.com/

http://maisyzcollection.blogspot.com/

so...sekarang mama ohana pertaruhkan aina bergaya dengan berbaju kurung

merah bersama handbag pink nya....
"
"
"
"


ala2 vouge gituuuu...

Nama si manja :- Putri Aina Nurbalqisz bt Tun Imran
Umur si manja :- 3 tahun 7 bulan
Tarikh Lahir si manja :- 09 March 2007
Email :- Mrs.Imran82@yahoo.com



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Monday, October 11, 2010

TAK SIHAT LAGIKKKK...

Ya ALLAH...mengantuk nya lahhh...ni dah tertido2 dah nih...

dah tersenguk2 berapa kali dah...nak tunggu waktu rasa macam

berjam2 dah... ari nih tak berapa nak sihat lagi...masih

lagi batuk...bila la nak abis batuk nih...dah tak tahan rasanya...

gatalnya YA ALLAH... rasa cam nak masukkan

tangan nih n garu je.. anak yang sulong si abang masih tak elok lagi

demamnya...semalam ayahnya dah cuti sbb jaga si abg lahhh...bila

dah dlm kol 11 pg tuh, ayahnya bawa g klinik...sekali DR suruh ambik darah

takut DENGGI...tp alhamdulillah..tak ade apa2..cuma biasa la si abg tuh

kalo sakit...mula la buat muka kesian kalo jumpa mama

dia...kesian anak mama sorang nih...malam td pun masih

demam lagi...tido la kat luar ngan dia...mama gak yg teman..

ari nih kena g tadika sbb hari nih ada sesi photography untuk ujung

tahun...tak tau la macam mana...tp nih dah pukul berapa dah...ok la kot...

esok rabu (13hb - 19hb Oktober ) si abg ada FINAL EXAM...

aiiii baru je 5 tahun....dah kena EXAM...tak pe...bebudak sekarang

nih mmg cam tuh kan? kalo tak ketinggalan la jawabnya

anak kita...GOOD LUCK abg..

*waaaaaaa hilang mengantuk....hahahahahah....melepaskan

merepek kat blog nih....ok la....daaaaaaaaaaaaa



AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Saturday, October 9, 2010

PUDING KARAMEL


Nie sbb tak tau nak buat apa...tambahan pulak ada susu lebih...pikir2 balik

buat puding la.....taraaaaaaaaa....PUDING KARAMEL.....tp tak la sebest shbt2

yg buat...nie ala kadar lepas tekak sendiri n husband...ok la tuh...lagi pun boring

tak tau nak buat apa...hahahahahha....


ni terlebih rajin n gatai....sbb buat dlm bekas kecik2 nih...saje

jeeee...lagi pun blh simpan dlm peti ais n kalo nak mkn,

ambik la 1 1...tp tak banyak pun ada dlm 10 bekas je...itu pun guna

4 biji telur....ok lah tuh...nak mkn sendiri...


bubuh separuh bekas je...husband bising kenapa tak bubuh penuh baru best nak

mkn...hihihih...saje jew sbb kedekut....hahahaha


dah siap kukus...nih mmg betoi2 tgh panas...tp tak puas hati lagi nih...


mana taknya...tgk laaaaa...tak cantik kan?lagi 1 nak tanya la kengkawan kot2

la tau cam ner nak buat dlm dia jgn ada berongga?...tu yg tak pas lagi

tuh...eeeeeeeee geram betoi arrrr...




AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

NASI TOMATO

Sebenarnya nasi tomato nih buatnya minggu lepas lagi...tp baru hari nih

berkesempatan untuk upload kat blog nih...buat ahad lepas (3hb

oktober)...fuhhhh...mmg jadi la...selama nih bila buat kompom tak sedap...tp kali

nih...jadiiii....ermmmm,mmg la jadi sbb ikut buku resepi...hahhaha...kata nak belajar

masak...ok la tuh kan?

Yang penting anak2 suka...nak jadikan cerita..lepas je masak nasi...kan ke ada bau? si

abang nih punya la puji kata mama masak sedapppp...tu baru ambik bau...bila dia

mkn...naaaaaaa amikkkkk...2 pinggan sekali bedal...kenyangggggg...aku senyum je

tgk dia mkn...kena pulak ngan lauk kegemaran kan...AYAM MASAK SOS....lagi pun

husband tak blk lg dari kg masa nih...bila dia dah blk dr kg...dia mkn...siap angguk2

lagi...HATI KU GUMBIRA SEKALI...sbb si ayah sudah puji si masakan mama...



AYAM MASAK SOS...


NASI TOMATO

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

CERITA MAGIKA




kami g tgk wayang ari rabu (6hb) ari tuh...lepas abis keje je, kami terus pegi...layan ceri MAGIKA...ermmmmm ok la gak cerita tuh, tak la kata boring pun..blh layan laaa...lagipun cerita tuh banyak menyanyi dari bercakap so bebudak nih suka sbb ada byk lagu...
so kat bawah ni antara snap shot snap shot yg sempat diambil dengan telatah anak2...


kaunter beli tiket wayang...tp kitaorg dah beli awal sbb tak nak sesak n nak jimat masa..ni pun blk dr keje terus je g panggung kat ALAMANDA


si ayah tgh membeli mknan sampingan...kalo tak beli tak sah


masa nih tgh tunggu giliran nak beli makan...sebokkk


si abg n si ayah tgh beli mkn...tgk la tuhhhh...si abg dok depan2 lagi...terujaaaa


si kakak ni pun sama...teruja sangat sbb nak tgk wayang...tu yg senyumnya cam tu tuh..


bila dah dpt apa yg diaorg nak...diam la...ni tgh tunggu si ayah bayar popcon..popconnya dah bawa lari dah


ahhhhhh...teruja nyaaaaaa...aksi si kakak...padahal dia bukannya tgk apa pun, cuma tgk iklan kfc je...


on d way nak masuk panggung...si kakak n si ayah laju jln ke depan...tak sabarrrrr....


Cerita MAGIKA nih tak la lama mana pun dlm 1 jam 40 minit je...so kitaorg masuk kol 5 keluar dlm kol 6.40 ptg...ni kalo blk nih mmg tak sempat nak masak dah...sooooo...apa lg..kita mknnnn


KFC kat alamanda...tebus hot tiket...dpt la dlm 4 ketul so ayahnya beli dlm 3 ketul je untuk tambahan...tp org YA ALLAH...ramai laaa manusia...

haaaa...tgk nih...ramaikan? masa nih sambil aku tunggu si ayah n si abg membeli KFC...mama n si kakak g CARE4 jap g cari air botol...bila dah ramai cam nih....mama n si kakak dok kat luar je...bila dah boring...macam2 ada....


gosok-gosok lantai


tgh menari...


memanjat dah mengalahkan budak lelaki...


bangga no ngan pakcik janggutnya...tgk rrr reaksi muka dia...


senyum sampai ke telinga...


ni dah letih la tuh...tu yg dok rehat jap...tunggu ayah lambat sgt...dah mcm2 perangai yg kuar...





AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )