CEEE...CITER..CE CITER..

SaPe NaK Kwn NgAn SaYa?????...Tak NaK KwN NgAn SaYa Ke?????

PART TIME CRAFTER

PART TIME CRAFTER
sekiranya berminat blh la klik pada gambar, sesuai untuk hadiah harijadi / untuk buah hati / untuk hiasan kereta / apa2 saja... :) dan jangan lupa TINGGALKAN LINK ANDA DI SHOUT BOX disebelah kanan anda...

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )

TESTIMONI PRODUK VCO ( MINYAK KELAPA DARA )
RM43 termasuk postage / COD sekitar PUTRAJAYA

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E

TESTIMONI COLLAGEN PLUS VIT E
KELEBIHAN COLLAGEN PLUS VIT E.. # MENGHILANGKAN JERAGAT/JERAWAT #UNTUK AWET MUDA #MENGHAPUSKAN KULIT YANG KUSAM #MENGHILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM #MENGANJALKAN KULIT WAJAH #MENGECILKAN PORI-PORI

Saturday, September 25, 2010

WAJIB SEBULAN SEKALI



WAJIB SEBULAN SEKALI....mmg wajib, sbb nak beli brg2 dapur,

susu lagi, lg pun kebetulan susu tgh ada promosi...beli 2 peket dgn harga RM 38.90...

beli la dlm 8 peket...tu untuk sebulan je...

tp mmg kompom kami g kat alamanda jew...sbb dekat ngan umah,

lg pun kat alamanda ada care4...senang keje...1 lg menjadi kewajipan..

salah seorg mesti duduk kat dlmm troli...kalo tak si abg...si kakak...tp

banyaknya si abg la yg bertolak ansur...yg si kakaknya menolak la...


barang-barang byknya dlm bekas kat belakang mukish tu..bekas tuh

tgh ada offer so aku pun kasi angkat la 1 yg bertutup

dan 1 lagi bakul baju...besar punya....


ish ish ish....teruk tul kakak n abg nih...ni tgh tunggu ayahnya cari brg...mama

anak2 dah malas nak jln so kitaorg lepak je kat sini

sambil layan cerita CARS....


Tgh kusyuk dok layan cerita CARS...bila balik umah mengamuk nak CD CARS...

dah 1 keje lak...


Sambil tunggu ayah, sempat lagi naik kereta setempat nih...RM 1 sekali naik...


Kakak nih tgh tgk abgnya naik kuda pusing....dia nak naik takut...

dia suruh la org lain naik...dia dok kat bawah je...


habis hati dpt naik kuda walaupun tak berpusing....buat lepas

kempunan...

yg nih mmg berpusing sbb ada sorang budak tuh nak naik...mak dia

masukkan duit...yg nih RM2 sekali naik...

Ni la AKTIVITI OHANA FAMILY bila time gaji...beli brg2 dapur stok untuk

sebulan @ sewaktu dgnnya....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Wednesday, September 22, 2010

SeHari SeBeLum 1 SYAWAL d' KUALA KANGSAR

LAKSA KUALA yg mmg best...hingga menjilat jari...

dah la laksa buat sendiri...ni kalo tiap kali


blk kuala mmg akan tapau balik punya...

ni tak berapa nak ramai sbb awal lagi...dlm kol 6 ptg

tuh...mak aiii,nak jln pun susah


kedai abg nih mmg byk kuih tradisional @ yang jarang

jumpa la...3 biji RM1

ni beratur nak beli mertabak PAKCIK PENDEK....

mmg panjang la beraturnya,ni pun separuh je..


popia


sebok nya pakcik nih berniaga....masyukkkkkkkkkk

bihun 1 bungkus RM1 je....mana nak dpt kalo

kat KL nih...


kebabbbbb

ni la PAKCIK PENDEK...mertabak pakcik nih la

yg beratur panjangggggggg....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

aksi AINA merajuk


Boleh lak dia nih merajuk...org tgh best tgk tv,
entah apa ntah masalahnya....seingat mama rasanya suruh dia mandi tapi tak nak g mandi...dia sebok ngan anak patung n mainan dia




bila dah tak berapa nak layan...tu yg jd macam2 tuh...tgk jew la aksi dia....ayah dia pun apa lagi..angkat D90 la....






dlm merajuk tuh...sempat lagi nak main...bila org
ckp dia buat tak tahuuuuu jew.... tu la sbbnya mama dia darah tinggi tuh...





Macam2 anak yg sorang nih...tuh belum lagi time dia berangan


CATWALK ala2 model....ni la AINA namanya....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

U & ME Rayer Together2 Contest





KITA CUBA NASIB EKKK....

http://miszmaliana.blogspot.com/2010/09/2nd-contest-mamarifqy.html

Salam semua.
MamaRifqy nak menjemput semua kawan2 diluar sane join my 2nd Contest.
Bersempena Aidilfitri 2010 nih..Just simple Contest.
Hanya dibuka untuk 2weeks sahaja!!
Ape yang korang kne buat !!

so picture yg dIpertaruhkan :-

jeng.....

jeng.....

jeng......

taraaaaaa....

http://ohana-familyshot.blogspot.com/2010/09/u-me-rayer-together2-contest_21.html

2 org adik beradik perempuan yg ada dari 3 beradik...

HARI RAYA KE-8...majlis pernikahan sahabat kami

di RUMAH REHAT CHANDAN,KUALA KANGSAR.....

bergambar ala-ala cute selepas kenyangkan perut dengan BIHUN

GORENG, PULUT KUNING bersama RENDANG DAGING & KUIH MUIH

....picture nih my husband yg ambil...so nih kira gambar model perasan la....

"YA ALLAH...MURAHKANLAH REZEKI KAMI ADIK BERADIK...AMINNNN"

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, September 21, 2010

ASSALAMMUALAIKUM.....




Lama dah tak melawat blog nih...tak ada benda yg nak diposkan...

tp ada la cerita sikit2......

KES 1

bulan SYAWAL nih mmg bulan yg menduga betul la...first raya

lagi,handphone kena gelek ngan kereta...kecewanya,maknanya

sepanjang beraya di KG aku tak ada handphone,so nak contect

member pun tak blh...mmg retak la muka handphone tuh...

so bila blk dr KG, hb hantar la ke kedai...sekali kena repair...

mak aiiii, abis duit raya tau...uwaaaaaaaaaa....

ni mmg dugaan la...

KES 2

baru je (20hb SEPTEMBER 2010)...kereta lak ke langgar dari belakang....

duit lagiiiii....betul2 kopak nih....

mgkn ni dugaan dari TUHAN untuk aku n hb..

YA ALLAH, kau permudahkan lah segala urusan kami sekeluarga

di dunia dan juga di akhirat...jauhilah kami dari segala bencana

yg blh memudaratkan kehidupan kami....AMINNNNN

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, September 9, 2010

BILA ADA PELUANG

AksI Si AbAnG

Ni e la dia...pantang kat situ tak der driver...berlumba2 nak jd driver ngan si

kakaknya...mmg pantang ada peluang...pastu tangan mmg tak duduk diam

lah,ada je benda yg nak diusiknya...mcm mn ayah dia buat cam tuh la dia buat...

masuk gear la, naik turun tingkap la....n apa2 je la...janji bawa kereta...





AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Tuesday, September 7, 2010

~Contest Memek Muka Si Manja~


Assalamualaikum!!!
Buat pertama kalinya..
Julung2 kalinya..
Selama ibu aktif berbelog di teratak ibu
EmIenAqil ~Kembara Sebuah Kehidupan~
Sehinggalah Dunia Contest Ibu ini diwujudkan..
Ramai yg telah memberi sokongan padu pada ibu..
Now, ibu rasa dah sampai masanya ibu nak anjurkan contest..
Asyik duk join contest owang je..
Walaupun tak pernah menang hatta sekalipun..
Weeeeeeeeeee!!! ;op

ConTest MiMik Muka Yg DiPertaRuhkan


NAMA SI MANJA : PUTRI AINA NURBALQISZ BT TUN IMRAN
UMUR SI MANJA : 3 TAHUN 6 BULAN

Nie gambar semasa kenduri bapa saudara dia kat kg....

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Friday, September 3, 2010

ORG KAWIN

Ni masa kat umah org kawin...dok bergambar ngan SAFIYA...tp babah

dia yg cebok...



Ni la mama shima...wife sepupu hb,ni masa kitaorg nak g kenduri

sepupu hb kat rawang...yg si kecik tuh, namanya SAFIYA...sepupu

kepada anak2ku...


masa ni kami dok kat dalam umah selepas makan...dohk tgk

hantaran...biasa la, lg pun masa nih hb tgh gila camera dia,so masa

nih la dia nak tunjuk terer ngan camera D90 dia...so yg anakteruna

dia nih pun sebok nak ambik gambor, nasib baik la ada yg compac

punya, mmg dia guna sehabis baik la,sampai bateri padam...bila

bateri dah padam dia relax la, tak ader yg nak di tangkapnya....tp

gambar yg dia ambik ada yg elok, ada yg ok, ada yg hampeh....

Ni la dia camera man yg pro...tgk lah tuh gayanya

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Thursday, September 2, 2010

KUEH KERIA P15

Ubi keledek...beli kat pasar P8...RM2 jew dah dapat 4 ketul...


Buang kulit untuk direbuskan

Nie dlm proses nak rebus...bubuh garam sikit ekkk

Yg nih dah siap rebus....

Bila dah rebus,kasi lenyek ye..nak tumbuk guna lesung batu pun ok

je...


Untuk jd mcm nih,bubuh sedikit tepung gandum (agak2 jew)..pastu

gaulkan hingga sebati n pastikan adunan nih tak melekat kat tangan

dan buat bulat2, buat cam donat tuh...


bila siap tuh, goreng hingga kekuning-kuningan

Ni yang dah siap digoreng

Untuk gula kueh keria....3 sudu gula + 3 sudu air....biarkan gula tu

mendidih dan sebati, baru tuangkang kueh keria tadi dan kacau

hingga gulanya betul2 rata dan dihidangkan....



SIMPLE JEW...SENANG...CEPAT...CUBALAH

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

KENANGAN UNIT C.E.K

Nie masa buat jamuan kecil2an jew...kalo tak silap la jamuan hari

raya kot...bawa sorang sikit...



ni mmg gambo lama....masa nih masing2 muka baik....ni kat luar

pekarangan bilik...kitaorg panggil tmpt nih...PADANG GOLF....mmg

balkoni ni mcm padang golf...

ni sempena majlis perpisahan bos kitaorang yg sempoi...umur kitaorg

lebih kurang je...tp sekarang dia dah pindah kedah...bos nya no 2

dari kanan...

ni mmg suka bergamabr...tak kesah kat mana pun...janji blh candid...

tgh mkn pun blh nak tangkap gambar...

ni baju koperat unit c.e.k, sama je...

ni tgh tunggu panggilan, sempat lagi nak berposing

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

LARANGAN DI AIDILFITRI




Firman ALLAH yg bermaksud :

"Wahai org yg beriman,taatilah ALLAH dan taatilah RASUL dan ULI AMRI di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuaru, maka kembalikanlah ia kepada ALLAH (AL-QURAN) dan RASUL (SUNAHNYA)" - Surah An-Nisa' : 56

Kesilapan di Aidilfitri
  • Bersalaman antara lelaki dan wanita bukan muhrim ketika berziarah ke rumah jiran dan rakan.
  • Tidak menjaga aurat termasuk ketika berada di rumah misalnya di situ ada ipar bersamanya. Juga tidur ditempat terbuka sehingga ipar-duai lelaki dapat melihatnya.
  • Memakai wangian dan solekan yang keterlaluan lalu mendedahkan diri mereka kepada lelaki bukan muhrim.
  • Meninggalkan solat dek kerana asyik berziarah.
  • Kembali melakukan dosa yg ditinggalkan ketika Ramadhan misalnya berdating, melayan chatting, bergaduh dll.

AYAH + MAMA + ABANG + KAKAK = 1 FAMILY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEE..CITER..CEE CITER

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="400" height="48" id="TextSpace">

LCD Text Generator at TextSpace.net

There was an error in this gadget

SiLaKaN MaSuK..

AINA dlm HARI

AINA dlm HARI
MASA DLM PANTANG LAGIKKK... lahir 3.75 kg

ABG N KAKAK

ABG N KAKAK
sehati n sejiwa

KENANGAN

KENANGAN
@ AVANZA..skrg ALZA

KaKaK & AbAnG g BeRaYa

KaKaK & AbAnG g BeRaYa
25hb September 2010

anak2 n mak tok

anak2 n mak tok
Semua berbelang2

melaram @ KenDuRi SePuPu

melaram @ KenDuRi SePuPu

GILA AKU DENGAN NOVEL

1) SEBENARNYA..SAYA ISTERI DIA! ( sendiri )
2) TERLANJUR MENCINTAIMU ( pinjam )
3) KAMI DAH KAHWINLAH ( sendiri )
4) TEKNIK MEMIKAT SUAMI ( pinjam )
5) ADAM DAN HAWA ( on d way)
6) AKU DITAKDIRKAN UNTUKMU ( on d way )
7) KALAU DAH SAYANG ( on d way )